Oirschot Vooruit is Sparta’25 te machtig

0
120

Oirschot Vooruit speelde tegen Sparta’25 een voortreffelijke wedstrijd onder een heerlijk najaarszonnetje. Het trad aan met A-speler / invaller Koen Versteden voor aanvoerder Joris Swaanen die afwezig was.

Na een voorzichtige eerste helft zou het in de 2e helft echt gaan losbranden! Zoals gezegd was de eerste helft vooral een aftasten van waar de zwaktes en eventueel de sterktes bij de tegenstander waren. Sparta ’25 was voor Oirschot  Vooruit een totaal onbekende tegenstander. Wellicht heeft dat het voordeel dat je op niemand specifiek hoeft te letten en dus vrijuit kunt voetballen. Het spel ging goed op en neer. Echt gevaarlijk werden beide partijen vooralsnog niet.

Gaandeweg de eerste helft werd Oirschot Vooruit al iets sterker. Sparta ’25 speelde fysiek stevig. Vooral Max van Kollenburg moest het ontgelden! Maar ze vergisten zich in Max hij is wel klein van stuk maar hij laat zich niet intimideren.

In de 36e minuut ging Rick Meeuwis over links goed door, passeerde een verdediger op de achterlijn en gaf goed voor. Daar stond Daan Hagemeier paraat om van dichtbij binnen te tikken, 0-1.

Het eerste gevaar van Sparta ’25 was op slag van rust toen een voorzet door de voorhoedespeler over werd gekopt. Ondertussen had Ron Brouwers van Sparta ‘25 geel gehad vanwege weer een charge op Max van Kollenburg. Een vrije trap leverde ook niets meer op. Rust en dat deed Oirschot Vooruit goed!

De eerste 5 minuten na rust trachtte Sparta ’25 de aansluiting te vinden maar het was de voortreffelijk spelende Koen Versteden die in de 51e minuut, uit een lage voorzet vanaf rechts en na geschutter van de achterhoede van Sparta ’25, de 0-2 binnenschoof. Ook de keeper ging niet vrijuit. Deze treffer gaf de nodige rust en Oirschot Vooruit liet Sparta’25 nu komen en loerde op de uitbraak. En die kwamen er! De één na de ander!

Ook de nummer 12 van Sparta ’25 kreeg geel, na een stevige overtreding op…… Max van Kollenburg. Sparta probeerde het wel maar na een schitterende aanval via Fons Meeuwis en Max van Kollenburg was het wederom Daan Hagemeier die vanaf 2 meter binnen kon schuiven, 0-3!

Even daarna werd Daan Hagemeier gewisseld voor de andere talentvolle A-speler Pim van de Noort. In de 78e minuut was het de beurt aan Fons Meeuwis om vanaf rand 16 meter de stand op 0-4 te schieten. Dit gebeurde weer na een fout in de achterhoede van Sparta ‘25.

Nog geen 2 minuten later noteerde Koen Versteden de 0-5. Dit was een goal van absolute schoonheid! Vanaf ruim buiten de zestien krulde hij de bal in de linker bovenhoek. Hij was dé verrassing van deze middag, zonder de anderen te kort te doen. Het hele team was een eenheid en streed voor elke meter. Het was genieten!

Dat er dan uiteindelijk nog een goal volgt van de tegenstander, door Daan van Heijnsbergen, is voor de statistieken. Ook invaller Pim Meeuwis mocht ook nog aan het groene gras ruiken. In de 85e minuut kwam hij in het veld voor Koen Versteden.

Na enkele minuten in blessuretijd floot scheidsrechter van der Zwan voor het einde.

Hij floot een puike wedstrijd. Misschien dat de trainer van Sparta ’25 daar anders over denkt, maar ja, voor hem waren de druiven dan ook zuur!

De supporters waren erg onder de indruk van dit Oirschot Vooruit.

Volgende week tegen Beerse Boys hetzelfde niveau dan zit het wel goed!

Bron: Oirschot Vooruit – Tom Meeuwis