Vrouwen RVVH delven onderspit bij Eindhoven

0
159

Na negentig enerverende minuten waren het de vrouwen van FC Eindhoven die er met de overwinning vandoor gingen. Na een 0-1 bij rust stond er na ruim negentig minuten 2-1 op het scorebord.

De teams van Eindhoven en RVVH zijn altijd aan elkaar gewaagd. Dat betekent automatisch ook veel strijd. RVVH was het eerste kwartier de bovenliggen de partij en niets wees er op dat de Ridderkerkse vrouwen een moeilijke middag zouden krijgen in Eindhoven. Eindhoven kwam langzaam maar zeker in de wedstrijd maar voor het overgrote deel speelde de wedstrijd zich af op de Brabantse helft. Het duurde toch nog tot een minuut voor het rustsignaal voor RVVH,via Sharona Versluis, tot scoren kwam.

Eindhoven ging na de thee steeds meer geloven in de gelijkmaker en was vooral gevaarlijk in de omschakeling daar waar RVVH te traag reageerde. Uiteindelijk kwam op die manier ook de gelijkmaker tot stand. De vrouwen uit Ridderkerk deden er een schepje bovenop maar konden de wedstrijd maar niet naar zich toe trekken.  Door de aanvallende instelling van RVVH kon Eindhoven haar geliefde counterspelletje blijven spelen. Dat ze daar goed in zijn bleek wel uit het feit dat de 2-1 werd gescoord uit zo’n snelle uitbraak. Het slotoffensief van RVVH mocht niet meer baten zodat Eindhoven haar eerste overwinning van het seizoen mocht bijschrijven.

Bron: Jan Pott