Vrouwen DTS Ede nipt langs dapper RVVH

0
139

Met de staart tussen de benen reisden de dames van RVVH af naar Ede voor de wedstrijd met kampioenskandidaat DTS. Na 45 minuten leek RVVH af te stevenen op een stunt. Na 90 minuten was het DTS dat ietwat gelukkig de punten thuis hield.

Terug in de Topklasse betekent ook herinneringen aan het vorige bedrijf in de hoogste landelijke amateurklasse.  In september 2016 verlieten de vrouwen van RVVH Ede met een 12-1 nederlaag tegen de toenmalige Landskampioen. Trainer Andrew Thomas wist van die blamage maar weigerde toe te geven aan het bijbehorende gevoel. Hij prentte de RVVH speelsters in niets te verliezen te hebben, hoogstens iets te winnen. Met die instelling begonnen de Ridderkerkkers aan de wedstrijd. Vanaf de eerste seconde zette het DTS onder druk. De Edense vrouwen wisten daar duidelijk geen raad mee. Het kon de wedstrijd niet naar zich toe trekken waar RVVH brutaal de aanval zocht.  Bijna radeloos speelde DTS de bal achterin rond zonder een idee te hebben hoe onder de druk van RVVH uit te voetballen. RVVH had de betere kansen maar wist deze niet in doelpunten om te zetten.  Zonder doelpunten brak de rust aan.

DTS Ede begon de tweede helft  met twee verse speelsters. RVVH paste haar strijdplan niet aan en speelde hetzelfde spel als de eerste helft.  De krachten van RVVH, dat slechts twee fitte wisselspeelsters op de bank had en basisspelers van het tweede had geleend, ebde langzaam maar zeker weg.  De motivatie bleef echter meer dan aanwezig. Het kon DTS, dat het kampioenschap als doelstelling heeft, goed weerstand blijven bieden. In de 64e minuut kwam DTS erg gelukkig op voorsprong. RVVH ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker maar kon het net van DTS niet laten bollen. Waar een gelijkspel meer dan verdiend was trok DTS aan het langste eind en blijft het in de race voor de landstitel. RVVH kwam met de staart tussen de benen naar Ede maar verliet het Gelderse dorp met opgeheven hoofd.