Gehavend Spirit verliest ongelukkig van Sparta

0
113

Spirit ging zaterdag gehavend op bezoek bij de nummer twee van de competitie. Tegen Sparta (AV) moest trainer Richard van Cappellen gaan puzzelen met de opstelling. Spirit miste maar liefst vier spelers van de basisopstellingen van de afgelopen weken. Bastiaan Haasnoot, Eric Jansen, Stefan Bitter en Laurens Visser waren er niet bij. Ook Virgil Munsel speelde niet, hij is geschorst na zijn rode kaart tegen DCV. Max van Herk verving Bastiaan Haasnoot in het doel. Verder speelden de ‘wissels’ Tim de Vaal, Tim van der Zee en Ruben Slooff.

In een matige eerste helft creëerde beide ploegen weinig kansen. Toch profiteerde de thuisploeg van balverlies aan de kant van Spirit. Vlak voor rust moesten ze toezien dat Sparta met een 1-0 voorsprong de rust in kon gaan.

In de tweede helft drong Spirit meer aan, wat al vroeg resulteerde in een penalty. Lars van der Wijngaard verzilverde de trap van 11 meter en zette Spirit op gelijke hoogte (1-1). Er volgde een open wedstrijd en Spirit domineerde even. Totdat na ruim een uur spelen Sander Kalkman met rood de kleedkamer op moest zoeken. Sparta nam het initiatief over en kreeg diverse kansen. Max van Herk keerde een aantal inzetten en zag ballen net naast het doel gaan.

In de slotfase ging het toch mis bij Spirit. Onder druk van de Rotterdammers schoot Lars van der Wijngaard de bal in eigen doel. Ondanks een slotoffensief waarbij Spirit achterin één op één ging spelen bleef het 2-1 en moest Spirit zijn tweede nederlaag van het seizoen incasseren.

In de ranglijst is Spirit nu terug te vinden op de vijfde plaats, drie punten achter DCV en Nieuwenhoorn. Sparta blijft koploper Neptunus-Schiebroek volgen op één punt. Volgende week speelt Spirit thuis tegen Alexandria’66. De Rotterdamse ploeg won zaterdag voor het eerst dit seizoen. Op eigen veld werd met 3-1 gewonnen van hekkensluiter CWO.

© Tekst: Eric de Vendt, de foto’s: René Bitter