Voorbeschouwing: Groene Ster – Baronie

0
126

In de Hoofdklasse staat er aankomende zondag een kraker op het programma.  Groene Ster ontvangt thuis Baronie. Het is een wedstrijd tussen de nummer twee en drie van de competitie, een absolute kraker dus.

Groene Ster
Groene Ster blijft sterk presteren in de hoofdklasse B. De vooraf als lastig bestempelde uitwedstrijd bij Nuenen werd omgezet in een minieme, maar verdiende 0-1 overwinning voor de groen-witten. In de eerste twee minuten was Groene Ster al dicht bij de openingstreffer. Na goed voorbereidend werk van Chefrino Eind wist Cem Unal niet te scoren in riante positie. Een minuut later bediende Dylan Zwartjes vanaf de rechtervleugel Chefrino Eind op maat, diens kopbal ging echter over. Hierna had Groene Ster veel balbezit en werd er in hoog tempo gevoetbald. Er was echter te veel onnauwkeurigheid in het spel bij beide ploegen om echt gevaarlijk te worden.

In de tweede helft nam Groene Ster vanaf de aftrap het initiatief en gaf dit niet meer uit handen. Groene Ster verhoogde het tempo en dat resulteerde in een strafschop. De toegekende strafschop was deze keer geen zekerheid voor Mick Hellemons. De strafschop werd gestopt door de boomlange Nuenen-doelman Jeroen Keeris. Na de misser werd er volop doorgedrukt en dat leverde de 0-1 op. Chefrino Eind bleef koelbloedig in de afronding: 0-1. Met de verdiende voorsprong op zak was Groene Ster in de slotfase nog enkele malen dicht bij een tweede treffer, maar die viel niet.

Baronie
Baronie won het fraaie affiche tegen Unitas afgelopen weekend met 2-0. Baronie dicteerde het grootste deel van de wedstrijd en won verdiend. In de eerste helft bleek de thuisclub al oppermachtig. De ploeg had veel balbezit, maar de Gorcummers speelde uitermate compact en dus waren er weinig kansen. Pas na een klein kwartier werden de eerste scheurtjes in de Gorcumse defensie zichtbaar, maar het leverde geen goal op. Even voor de theepauze werd Unitas pas voor het eerst gevaarlijk. Van Horssen kreeg geheel vrijstaand de bal in zijn schietgrage voeten maar schoot te gehaast naast.

Na rust maakte Baronie haar bedoeling meteen duidelijk door vol voor de overwinning te gaan. Doelman Verberk moest redding brengen op een inzet van Mohammad en een kopbal van Kankam werd door een Unitasverdediger ternauwernood van de lijn gehaald. Niet veel later viel het doelpunt dan toch. Een vrije trap van Mohammad zaaide zoveel verwarring in de Gorcumse defensie dat de bal via Niels de Boer en een Gorcumse verdediger over de lijn verdween 1-0. Het was een dik verdiende voorsprong voor Baronie en een aanzet voor een imponerende fase. Een vrije trap van Mijnhijmer zorgde ervoor dat de wedstrijd wel beslist was. Baronie nam wat gas terug, maar gaven de bezoekers geen kans meer om terug te komen.

De wedstrijd Groene Ster – Baronie begint zondag 9 december om 14.30 op Sportpark Pronsenbroek.