Voor Charles Weijts is zijn rol als teammanager bij SV Dosko mooie uitlaatklep

0
439
Charles Weijts SV Dosko

Het zat er al een hele tijd aan te komen, maar na de thuisnederlaag tegen Nemelaer (0-3) viel definitief het doek voor SV Dosko. Na elf jaar zakt de ploeg weer terug richting de tweede klasse van het zondagvoetbal, tot teleurstelling van clubman en teammanager Charles Weijts.

Maar liefst 44 jaar is Weijts (73)  verbonden aan SV Dosko, de club die in zijn leven dan ook een heel belangrijke plaats inneemt. Hij begon ooit met voetballen bij MOC’17 en trainde daar ook de C-junioren. Tot hij de vraag kreeg of hij interesse had bij SV Dosko de B-jeugd onder zijn hoede te nemen. “Dat heb ik toen gedaan en ben sindsdien nooit meer weggegaan. Zo was ik onder meer trainer van de A-jeugd en tientallen jaren actief als keeperstrainer. Dat heb ik gedaan tot 2021, toen wilde men een jongere keeperstrainer bij de selectie in de persoon van Corné Kuiper die ik zelf ook nog als keeper onder mijn hoede heb gehad. Voor die keus had ik alle begrip en sindsdien ben ik teammanager, een rol die me ook meer dan goed bevalt.”

Als vrijwilliger vervult hij zijn rol bij de eerste selectie met passie en trots, want ook in deze taak gaan per week de nodige uurtjes zitten. “Ik vul de wedstrijdformulieren is, zorg dat de informatie allemaal tijdig bij de spelers is en regel de kleding van de selectie. Alle hand- en spandiensten probeer ik voor de technische mensen uit handen te nemen en dat is stiekem toch wel het nodige, maar het is gewoon leuk om bij de groep op deze manier betrokken te blijven. Jammer natuurlijk dat het sportief een tegenvallend seizoen is geweest en dat je volgend jaar weer in de tweede klasse speelt.”

Waar mensen die wat ouder zijn soms moeite hebben met de toenemende digitalisering, daar is Weijts prima op de hoogte van sociale media, Whatsapp en digitale wedstrijdformulieren. “Ja hoor, dat gaat me goed af. Ik ben geen ster erin, maar heb in het verleden als programmeur op een fabriek gewerkt dus omgaan met digitale media dat lukt me prima. Die digitale wereld is me zeker niet vreemd.”

Het is voor de gepensioneerde clubman bovendien een prima manier om heerlijk actief in het leven te blijven staan en van dichtbij het voetbalspelletje bij zijn club te volgen. “Ik ben bij elke training op de club en ook tijdens de wedstrijden ben ik er altijd bij. Het is gewoon leuk om met die gasten om te gaan, dat houdt me jong. Sportief zitten we momenteel in de magere jaren, er gaan ook nu weer een aantal ervaren krachten naar het tweede elftal. Dat is zonde, maar we zullen weer moeten bouwen aan een nieuw team. Oud-trainer Peter Sweres komt weer terug en die is destijds daar ook goed in geslaagd, dus heb daar ook nu weer alle vertrouwen in dat dit goed gaat komen. We zijn immers een club die altijd sportieve ambitie heeft en dat zal niet veranderen.”

Weijts kijkt ook al met een blik richting de toekomst. En dan met name wat betreft de jeugd. “Die zijn de afgelopen jaren veelal richting MOC’17 gegaan. Hopelijk slagen we erin om de jeugdafdeling weer een beetje te laten groeien in de toekomst, want nu is het hoogste team de JO12. Daar zit dus een heel gat tussen om te dichten richting die senioren. Dat hoop ik ooit nog mee te mogen maken. Voorlopig blijf ik deze rol met hart en ziel vervullen zolang het me gegeven is. Het is een fijne invulling van mijn vrije tijd en een heerlijke uitlaatklep.”

Klik op SV Dosko voor de laatste artikelen van de club.
Klik op SV Dosko voor meer informatie over de club.