Voor Björn Vlasblom wordt Pelikaan zijn eerste klus als hoofdtrainer

0
116

Dordtenaar Björn Vlasblom is op sportpark Bakestein bij Pelikaan eind mei aan zijn eerste klus als hoofdtrainer begonnen. ,,Dit is een club waar denk ik elke trainer graag wil werken.”

Toen Vlasblom hoorde dat Driss El Akchaoui bij Pelikaan ging vertrekken, is hij er brutaal ingedoken. ,,Pelikaan is een vereniging waar spelers uit eigen opleiding de ruimte krijgen door te groeien naar het eerste elftal. Een vereniging ook, die de leden echt verbindt. Dat verklaart de maar liefs veertien seniorenelftallen. Uniek in de regio. Het Peli-gevoel leeft bij deze familieclub.”

Vlasblom – hij tekende in Zwijndrecht voor één seizoen maar met de intentie om langer te blijven – valt op sportpark Bakestein met zijn neus in de boter. Hoewel, de club krijgt meteen met een tegenslag te maken. ,,Iedereen had verwacht en gehoopt dat tijdens de zomerstop de nieuwe kunstgrasvelden zouden worden aangelegd. Daar is door de gemeente Zwijndrecht voorlopig een streep door gezet. Erg vervelend, hoor, want het huidige kunstgras is echt heel slecht. Er is zelfs al een speler, Mitchell Kroos, door vertrokken. Het is nu de vraag of en wanneer het straks wordt aangelegd. Als dat tijdens het seizoen gebeurt, wordt dat voor de club organisatorisch ontzettend lastig.”

Ambitie
Tijdens de eerste trainingen werd Vlasblom meteen duidelijk met welke ambitie zijn spelersgroep de oefenstof oppakt. ,Het is een jonge groep, waar Hakan Tokul overigens uit is weggevallen, die gigantisch gretig is.”

Pelikaan zal ongetwijfeld weer worden ingedeeld in de Rotterdams getinte tweede klasse. ,,Ik ken daar alleen de amateurs van Sparta en Deltasport. Gelukkig houden wij wel de derby’s tegen VVGZ, hoewel ik ook graag tegen EBOH en Wieldrecht zou spelen.” Pelikaan haalt een jonge enthousiaste trainer binnen, die in zijn eerste jaren bij Oranje Wit bewees een jonge groep aantrekkelijk voetbal te kunnen laten spelen. ,,Bij Pelikaan heb ik mijn profiel neergelegd. Ik ben geen trainer die een groep afwachtend laat voetballen. Ik verwacht vooral lef van mijn team. Voetbal dat leuk is om naar te kijken en waar de club zich mee kan identificeren. Dan ga je wel eens op je gezicht, maar je gaat wel met opgeheven hoofd van het veld.”

Mertens
Dat Vlasblom het trainerschap in zou duiken werd al duidelijk toen hij bij Sparta speelde. Op 19 april 2010 debuteerde hij daar bij interim-trainer Aad de Mos tegen FC Utrecht in de Eredivisie. ,,Mijn tegenstander was toen Dries Mertens, nu een fenomeen bij Napoli en de Belgische nationale ploeg. Toen ik later bij FC Dordrecht speelde, met de helaas overleden Theo Bos als trainer, ben ik het trainen van een jeugdteam ook in die periode blijven doen.” Voor de voetballer Björn Vlasblom was het op zijn 25ste klaar toen hij zijn kruisbanden afscheurde. Vlasblom is nu bijna vier jaar verder. Van die knie heeft hij niet veel hinder meer, hoewel de kracht eruit is verdwenen.

Björn Vlasblom heeft zijn spelersgroep al op 17 juli bij elkaar geroepen om aan de voorbereiding te beginnen. ,,Wij gaan zorgen voor een goede basisconditie bij spelers, die misschien ook nog op vakantie gaan.”

Klik hier voor meer artikelen over Pelikaan.
Klik hier voor meer informatie over Pelikaan.