V.V. Bavel kan langer beschikken over de diensten van trainer Jean Pierre Huijskens. De oefenmeester blijft ook de komend twee jaar actief op de Bavelse velden, met als hoofdtaak het trainen en coachen van het tweede elftal.

De komende jaren verwacht de club dat veel jeugdspelers de overstap naar de selectie gaan maken. Volgens technisch coördinator Paul Adriaansen is Huijskens daar een belangrijke schakel in.

“Het tweede elftal is een opleidingsteam waarin jonge spelers klaar worden gestoomd om de stap naar ons vlaggenschip te maken. De overstap van jeugd naar senioren is groot en vergt tijd. Jean Pierre is met zijn ervaring als speler en voetbalvader uitermate geschikt om dat proces te begeleiden.”

In de wisselwerking tussen het tweede elftal, het eerste team en de JO19-1 speelt hij een belangrijke rol. “Ik zie mezelf ook als verbindingsman binnen de club”, zegt Huijskens. “Ik weet wat er speelt binnen de jeugd. Ik kom op zaterdag ook regelmatig kijken. Binding houden met de jeugd vind ik belangrijk. Daarom laat ik regelmatig mijn gezicht zien bij de JO17-1 of JO19-1. Ook komend seizoen gaan we vast weer een beroep op die teams doen.”

De hoofdpersoon in kwestie kijkt uit naar wat komen gaat. “Ik vind het leuk om met een jong team te bouwen. Bovendien zie ik heel veel mogelijkheden voor de komende jaren. Er komt veel talentvolle jeugd aan. Dat is ook de reden dat ik voor die tijdsduur heb bijgetekend. We zien het tweede zondagelftal eigenlijk steeds meer als opleidingsteam voor ons vlaggenschip. Het is te hopen dat er veel jongens de komende jaren kunnen doorstromen.”

Klik hier voor meer informatie over vv Bavel.

Voor een ander artikel over vv Bavel, klik hier.