Sander-van-Beuzekom

Binnen de voetballerij heb je van die mensen die gemakkelijk diverse functies oppakken. Bij Peursum behoort Sander van Beuzekom tot die groep. De KNVB-bobo pakte in december en passant ook maar weer de functie van voorzitter van de Giessenburgse voetbalclub op.

GIESSENBURG – Sander van Beuzekom – hij was al eerder van 2002 tot 2010 voorzitter van de club – geeft bij Peursum leiding aan een klein dagelijks bestuur, dat wordt ondersteund door een groot aantal actieve commissies dat het bestuur adviseert. Van Beuzekom noemt de huidige bouwcommissie, die haar taken aan het afronden is. Belangrijk ook de sponsorcommissie, activiteitencommissie, de jeugdcommissie, technische commissie en de financiële commissie. ”Ik kom nog uit een periode dat je de club leidde met een groot bestuur, dat alle verantwoordelijkheden op zich nam. Nu worden wij als bestuur bijgepraat door deze commissies. Als wij akkoord gaan, zetten wij er een handtekening onder.” Daarnaast maakt Van Beuzekom vanaf 2008 onderdeel uit van het bestuur van de KNVB. Na de reorganisatie is hij onderdeel van de voor de KNVB zo belangrijke ledenraad en is in die hoedanigheid aanspreekpunt voor clubs in een grote regio. Als voetballer is hij ook actief. Hij maakt deel uit van het gezellige veteranenteam van Peursum en sluit soms aan bij het 45+-team.

Vanuit de oude bestuurskamer kijkt hij tijdens het interview door een zijraam naar de ontwikkelingen verderop op het sportpark. Het nieuwe clubgebouw met kleedruimten nadert zijn voltooiing. Daaraan gekoppeld de nieuwe sporthal. ”Het zou mooi zijn als het eerste elftal op het nieuwe complex in de derde klasse zou kunnen gaan spelen. Dat moet eigenlijk wel een keer gebeuren. Wij doen dit seizoen bij de beste vier mee. De achterstand op koploper Asperen is zes punten. Wij hopen als bestuur dat de groep in elk geval nacompetitie voor promotie gaat spelen”, vertaalt Van Beuzekom de mening van zijn bestuur. ”Het zou geweldig zijn als de derbys’s tegen VVAC, Schelluinen, Streefkerk en De Alblas weer terugkeren.” Van Beuzekom hoopt dat de nieuwbouw bij spelers die ooit bij de club vertrokken om bij Schelluinen en Hardinxveld op wat hoger niveau te spelen, aanleiding geeft terug te keren. Peursum zal het in het seizoen even met twee kunstgrasvelden moeten doen. Het derde veld, een natuurgrasveld, wordt dan op lengte gemaakt. Dat heeft tijd nodig voordat het bespeelbaar is. Op de plaats waar nu de parkeerplaats is wordt een pupillenveld aangelegd.

In juni 2020 zal in Giessenburg het schitterende vernieuwde voetbalcomplex worden geopend. ”Omdat de terreininrichting, waaronder de parkeerplaatsen van de sporthal en bij de voetbal nog niet klaar is, kan onze oude accommodatie nog niet worden afgebroken. Dit betekent dat op het moment dat het nieuwe gebouw in gebruik wordt genomen, de natuurgrasvelden nog niet zijn aangelegd. De verwachting is dat de velden in het derde kwartaal van 2020 gereed zijn.” Voetbalvereniging Peursum wil toch samen met omni-vereniging Vridos het verenigingsgebouw en de sporthal feestelijk openen. Hiervoor wordt er één activiteit gezamenlijk georganiseerd op 5 en 6 juni. Daarnaast organiseert Peursum nog meer activiteiten om elke doelgroep/belanghebbende kennis te laten maken met het mooiste voetbalcomplex van de alblasserwaard.

Klik hier voor meer informatie over VV Peursum.
Klik hier voor de volledige krant van de Alblasserwaard.