vvbavel-mark

Na vijf seizoenen neemt Mark van Gils afscheid als hoofdtrainer van onze vrouwenselectie. Het was een mooie, enerverende periode, waarin geschiedenis werd geschreven. Met Mark blikten we terug op zijn periode als hoofdtrainer en spraken we over het afscheid van v.v. Bavel.

Happy-point

Hoe kijk je terug op je vijf seizoenen als hoofdtrainer bij v.v. Bavel?
“Ik kijk er met heel veel trots en voldoening op terug. Het feit dat ik hiervoor vijf jaar geleden gevraagd ben, heb ik als een eer gezien. En ik heb in deze vijf jaar dingen meegemaakt die ik vooraf niet verwacht had. Door dingen die we samen bereikt hebben, zoals de eerste bekerwinst en de wedstrijd tegen Ajax, zijn we onderdeel geworden van de historie van de vereniging. Dat ik daar deel van uitmaak, is iets waar ik bijzonder trots op ben.”

Wat waren voor jou de echte hoogtepunten in deze periode?
“In mijn ogen zijn de hoogtepunten voor de selectie in deze tijd het kampioenschap, de bekerwinst en de achtste finale van de KNVB-beker tegen Ajax geweest. Voor mij persoonlijk was de bekerwedstrijd tegen RVVH en de aanloop daarnaartoe, een absoluut hoogtepunt. Die week staat voor mij symbool voor de samenwerking binnen de staf en de selectie. Dat is toch echt wel heel bijzonder.”

“In deze wedstrijd en de week ernaartoe kwam alles samen wat deze selectie zo bijzonder maakt. Van het overleg met de staf om tot een tactisch plan te komen tot de bereidheid van het tweede team om zich weg te cijferen tijdens de laatste training, zodat de ploeg het tactische plan kon trainen. En natuurlijk de uitvoering in de wedstrijd zelf. De vanzelfsprekendheid van deze samenwerkingen vind ik bijzonder. Dat is iets om als vereniging te koesteren. De uiteindelijke beloning met een wedstrijd tegen Ajax voor 1.500 toeschouwers maakt deze herinnering alleen maar mooier.”

Heb je ook momenten gehad dat het even tegenzat of lastig was? En zo ja, hoe kijk je daar dan nu op terug?
“Uiteraard zijn die momenten er geweest. Iedereen heeft een bepaald doel voor ogen. Of dat nu individueel of als team is, maakt niet uit. Als dat doel in gevaar komt, is het alleen maar goed als het een keer botst of lastig is. Het mooie daarin vind ik wel dat we als groep in alle momenten bij elkaar zijn gebleven en er samen sterker uit zijn gekomen.”

“Het afgelopen seizoen is daar een mooi voorbeeld van. De resultaten waren niet goed, maar in de jaren dat ik trainer ben geweest, is de groep in dit seizoen wel het dichtst bij elkaar gekomen én gebleven. Een speelster heeft ooit tegen me gezegd: ‘zonder wrijving geen glans’. Dat vind ik wel een mooie vergelijking.”

Volgend jaar ga je een nieuwe uitdaging aan, bij BSC in Roosendaal. Wat zijn je verwachtingen daarvan?
“Ik hoop bij BSC een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van het meisjes- en vrouwenvoetbal binnen de vereniging. De club heeft mooie plannen voor de toekomst en ik hoop dat ik iets in de realisatie daarvan kan betekenen. Verder zitten we volgend seizoen bij Bavel VR2 in de competitie, dus dat is voor mij wel iets om naar uit te kijken.”

Natuurlijk zien we je in de toekomst nog bij onze mooie club. Maar wat ga je het meeste missen nu je afscheid neemt als hoofdtrainer?
“Ik denk dat ik vooral de bekende gezichten en mensen die zich al zo lang inzetten voor de club ga missen. Ik heb 30 jaar lang bij v.v. Bavel rondgelopen, in allerlei rollen. Tijdens deze periode zijn er mensen die er altijd zijn geweest, mensen met wie je intensief hebt samengewerkt. Zij spelen voor mij een hele belangrijke rol bij de manier waarop ik me thuis voel binnen deze vereniging en waarom ik er graag ben. Het feit dat je deze mensen niet meer wekelijks ziet of spreekt: dat ga ik het meeste missen.”

Mark, ontzettend bedankt voor de afgelopen periode. Met je enthousiasme, betrokkenheid en inzet heb je de speelsters, stafleden en vereniging ontzettend veel gebracht. Het was een fantastische samenwerking. Voor nu veel succes bij BSC en in de toekomst zien we je natuurlijk nog vaak genoeg op ‘onze club’!

Klik hier voor meer informatie over VV Bavel
Voor meer artikelen van VV Bavel klik hier