NVS

In deze rubriek gaan wij opzoek naar de toppers van de laagste regionen. De elftallen die het voetbal zo mooi maken. Niet vanwege de kwaliteiten in het veld, maar vooral de kwaliteiten buiten het voetbal. Vandaag spraken we met, Matthijs Muit captain van NVS 3.

Matthijs speelde voordat hij aansloot bij het derde, in het eerste van NVS. Dit deed het met een aantal andere uit het huidige team. `’Ik en de andere waren het prestatie voetbal een beetje beu. We wilden we graag in een bier team, dus hebben wij het derde opnieuw invulling gegeven.”

“Om als aanvoerder voor deze groep te staan is superleuk. Iedereen kent elkaar, wat het leuk maakt. Ik heb voor nieuwe shirts gezorgd dus we lopen er weer vanaf volgend seizoen weer strak bij.”

De activiteiten die bij deze ploeg plaats vinden is toch wel het drinken van een koude klets. “Een lekker biertje drinken na afloop van de wedstrijd, in de kantine en meestal avonds nog een hapje eten in een van onze restaurants in Nieuw-Vossemeer. Een team uitje naar de Ardennen zit er zeker ook nog in volgend jaar. Dat is wel echt iets waar ik naar uit kijk.”

De meest gekke ervaring die de captain heeft mogen meemaken, was er een ter voorbereiding van een wedstrijd. “Joris Elsevier, onze linksback, kwam voor de wedstrijd naar me toe. Hij kwam om even te melden dat hij zijn normaal gesproken, behaarde boven been had kaalgeschoren. Volgens hem bracht het geluk zei hij.”

Over de huidige situatie met het Corona virus wilde Muit nog iets kwijt. “Ik hoop dat we na het corona gebeuren het nieuwe seizoen kunnen starten in onze nieuwe shirts en dat we voor het kampioenschap kunnen gaan. Blijf gezond!”

Wilt u nou ook met uw team in de schijnwerpers staan bij het VoetbalJournaal stuur dan een mail naar voetbaljournaalnl@gmail.com.
Wil je meer informatie over de club NVS? Klik hier.