Angelo-Heeren-

In deze rubriek gaan wij opzoek naar de toppers van de laagste regionen. De elftallen die het voetbal zo mooi maken. Niet vanwege de kwaliteiten in het veld, maar vooral de kwaliteiten buiten het voetbal. Vandaag spraken we met Angelo Heeren, ‘speler en captain derde helft’ van Sprundel 5.

Angelo voetbalt al zijn hele leven voor Sprundel. “In de jeugd heb ik aardig fanatiek gevoetbald, maar helaas heb ik heel veel last gehad van blessures. Ik heb twee keer mijn kruisband afgescheurd en heb vaak last van mijn meniscus. Mede door mijn blessures heb ik in de JO15 helaas het voetbal moeten laten voor wat het was. Twee jaar later pakte ik het weer op en stroomde binnen, in de tweedejaars van de JO17. Ik stond voor een overstap naar de JO19 om selectie te voetballen, maar dat zag ik niet zo zitten. De angst om weer geblesseerd te raken was zo enorm. Wederom stopte ik weer met voetballen, om drie jaar later de draad op te pakken en in het vijfde te gaan voetballen. Ik schreef me op een dinsdag in en kon ik zondag al mee doen met het team.”

De huidige aanvoerder van het team kwam in een nare situatie. “Er stopten een aantal teamgenoten, waarna de problemen begonnen. Wij hadden toen weinig volk, maar we wilde ook niet samenvoegen. Elk team was compleet, behalve het vijfde. Met een aantal binnen het team zijn we dan op zoek gegaan naar leden. Op een moment hadden we zo’n leuke groep dat mensen juist graag bij ons wilde voetballen.”

De ploeg speelt vaak tegelijk met het tweede van Sprundel. “Op zondag ochtend moet je ook niet te hoog willen voetballen. Vaak na onze wedstrijd speelt het eerste, waar we ook bij gaan kijken. Zaterdag avond staan we vaak samen op dezelfde feestjes, wat het nog gezelliger maakt. Nu op de club wat gedronken te hebben, gaan we vaak nog even naar het café in het dorp.”

In de vier jaar dat Angelo in het team speelt heeft hij aardig wat dingen meegemaakt. “We hadden een teamuitje en stonden om acht uur in de ochtend voor de kroeg. Er waren gasten die meteen een fles bier opentrokken. We zouden wat activiteiten gaan doen, maar dat was er niet echt van gekomen. Bij het café waar we die activiteiten zouden houden, gingen we op het terras zitten en kwamen de liters voor tien uur al op tafel. Toen moest het mooiste nog komen, we gingen een route fietsen op een bierfiets. Het zuipen dat lukte wel, maar het fietsen viel vies tegen. We gingen naar V.V. Schijf, waar we in de kantine wat gingen eten. Uiteindelijk hebben we de fiets laten staan en zijn we opgehaald” lachte de aanvoerder.

Dit jaar beleefde het team een hoogtepunt. “We zijn door onze hoofdsponsor Service Pack, uitgenodigd om dit jaar naar Oostenrijk te komen. In de derde week van maart gaan we met drieëntwintig man lekker weg voor vier dagen, inclusief de sponsor en leider. De eigenaar van het bedrijf heeft zelf ook in het vijfde gevoetbald en zijn zoon speelt nu bij ons. Het is het vijfentwintigjarig jubileum van het bedrijf, vandaar dat hij dit ons cadeau wilde doen. Iedereen heeft er dan ook zin en het beloofd een topweekend te worden!”

Wilt u nou ook met uw team in de schijnwerpers staan bij het VoetbalJournaal stuur dan een mail naar voetbaljournaalnl@gmail.com

Wilt u Sprundel 5 op de voet volgen, dan kan dan hier. U vindt hier tevens ook meer informatie over het team.
Of lees hier het vorige artikel uit de rubriek met Sprundel 5.