Carnaval bij R.W.B. weer een groot succes

Als je in Besoyen, Zanddonk of Landgoed Driessen woont en je wilt met bekenden gezellig Carnaval vieren, waar kun je dat dan het beste doen? bij Voetbalvereniging R.W.B. Ook in de jaargang 2020 had de Evenementencommissie samen met de Jeugd Recreatiecommissie een programma in elkaar gedraaid voor iedereen, groot en klein. Overigens bezoeken tijdens Carnaval niet alleen RWB-ers het Carnavalfeest, de gehele buurt is dan welkom en R.W.B fungeert in deze tijd als een waar buurthuis voor de omliggende wijken. Donderdag werd in de stromende regen gestart met een 7 tegen 7 voetbaltoernooi voor mannen en vrouwen. Deelnemers waren zowel teams van RWB als teams uit de omgeving. Na het toernooi barstte het feest los en begon de PRE PARTY waarbij DJ TAHVO zorgde voor een prima sfeer en muziek draaide die hoort bij de aanwezige leeftijdcategorie.

Vrijdag ging het Carnaval van start met de Eerste ûûrkes vûrraf en werdt het feit gevierd dat RWB inmiddels 112 jaar bestaat. Het feest startte om 18.00 uur en eindigde ergens rond middernacht. Muziek werd gedraaid door DJ Randy&Hugo. Tijdens deze avond ging de groene krokodil van tafel naar tafel, stond er in de kantine een bierpullenschuifbaan en werd er tussen rivalen gestreden op de bierfiets. Zaterdag 22 februari was het tijd voor het jaarlijkse Kindercarnaval bij RWB. Vanaf 14.11 uur was jong en oud welkom om er een feestje van te maken. DJ Arno Timmermans verzorgde zoals voorgaande jaren de muziek. Welke RWB-er is overigens niet grootgeworden met Carnaval op Zaterdag bij de voetbalclub. En nog steeds krijgen alle kinderen bij binnenkomst een traktatie, gratis drinken en een bonnetje zodat ze bij Carola een frikandel kunnen bestellen. Halverwege de middag kwam de ijskar in de zaal te staan en kregen alle kinderen nog een ijsje. Hoe krijgen ze dat bij RWB toch voor elkaar? Sleutelwoord hierbij is Peter Broos, hij is twee weken voor Carnaval al bezig om zijn lijstje met sponsors af te lopen.

Zondagochtend om 10.00 uur stond het traditionele Frühshoppen op het programma. Ook dit jaar was de Torfgraber Kapelle van de partij om de muziek te verzorgen. Tussendoor draaide Alexander de Peffer nog ouderwetse carnavalplaatjes, en op vinyl natuurlijk!! Nooit eerder was het op zondagochtend met Carnaval zo druk bij het Fruhshoppen. Reden om maar meteen de Torfgraber Kapelle voor volgend jaar vast te leggen. Onder het genot van een heerlijk ontbijtje en wat snaps of apfelcorn kon iedereen zich weer opladen voor een nieuwe dag Carnaval. Maar dan niet meer bij RWB want die sluit zondag om 14.00 uur de deuren om daarna in het centrum het Waalwijkse Carnavalfeest mee verder te vieren.

Meer informatie over R.W.B.? Klik hier.
Klik hier voor een ander artikel van R.W.B.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Chris Tolman gaat vierde seizoen in met sv DSO 3

Vandaag spreken we met Chris Tolman, de 27-jarige voetballer van sv DSO 3. Chris Tolman speelde vroeger in de...

In gesprek met Boris en Lorenzo van Creating Legends Academy

Vandaag zijn we in gesprek met de 47-jarige Boris Knebel en de 32-jarige Lorenzo Philippi. De twee heren zijn...

John van Leeuwen heeft zin in nieuwe klus bij FIOS

Of John van Leeuwen zin heeft in zijn nieuwe klus als hoofdtrainer van FIOS? Reken maar! De Rotterdammer neemt...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.