Julian-Landzaad-DBGC-kantine-praatjes

In deze rubriek gaan wij opzoek naar de toppers van de laagste regionen. De elftallen die het voetbal zo mooi maken. Niet vanwege de kwaliteiten in het veld, maar vooral de kwaliteiten buiten het voetbal. Vandaag spraken we met Julian Landzaad, ‘speler en captain derde helft’ van DBGC 4.

Pas in de JO15 is Landzaad begonnen met voetbal. “Doordat ik laat ging voetballen heb ik de basis gemist, dus wat dat betreft hoor ik bij de mindere van het team” grapte hij.” Julian komt met zijn team uit in de achtste klasse, wat echt de definitie is van kelderklasse. “We spelen in een competitie met alleen maar clubs op het eiland Goeree-Overflakkee. De competitie noemen we dan ook ‘de eilandencompetitie’. We hoeven dan ook niet verder te rijden dan een kwartiertje om een potje te ballen. Het leuke is ook, dat we altijd wel tegen bekenden spelen.”

“Binnen het team hebben we wel wat jongens die hoger dan de achtste klasse hebben gevoetbald. De wil om te winnen is er bij die gasten, ik moet zeggen dat ik soms wat minder serieus ben. Als team weten we dan ook wat we wel en niet kunnen, maar vooral wat we niet kunnen. Het maakt in ons team ook niet uit, want nu draait het meer om de gezelligheid.”

Een moment wat hij nooit zal vergeten is een uitwedstrijd geweest bij SNS uit Stad aan t’ Haringvliet. “Het was mijn enigste doelpunt als spits, in de afgelopen tweeënhalve seizoen. Het was een heel klunzig doelpunt, want de bal ging uiteindelijk via mijn rug erin. Zelf had ik het dan ook niet door, maar het halve team lag al te rollen van het lachen.”

Hij werkt bij een cateringbedrijf, wat met een vriendenteam als dit erg goed uitkomt. “Ik regel dat we na de wedstrijd altijd wel broodjes hebben of een lunch, met een team BBQ zorg ik dat er genoeg is om op de grill te leggen. Vaak doen we dit als seizoen afsluiting. Ondertussen probeer ik altijd nog een teamuitje te organiseren. Zo zijn we laatst met het hele team uiteten geweest. We zijn heel cliché gaan wokken met elkaar, simpel maar toch erg lekker en gezellig.”

De ambities van de ploegen liggen naar eigen zeggen, redelijk laag. “We draaide vorig seizoen een beter seizoen dan dat we nu dan. Nu draaien we minder, wat voor ons niet zo heel veel uitmaakt. Wij hebben een dj in de ploeg, die muziek aangooit in de kleedkamer ongeacht de uitslag.”

Na de wedstrijd blijven de meeste van het team hangen. “Met z’n alle blijven is natuurlijk het leukste. De een blijft dan ook langer hangen, dan de ander. Het is gewoon gezellig om na het voetbal ff een hapje en een biertje te doen. Vaak kijken we dan naar het de selectie elftallen, of zelfs het derde. Het derde komt zo af en toe bij ons kijken.”

Grappige momenten zijn er volgens Julian genoeg. “Een goed voorbeeld van zo’n moment is met een scheidsrechter die zo gek van ons werd. Na de wedstrijd was bij van plan gelijk zijn papieren in te leveren, om te stoppen. Hij vond dat hij door ons schandalig werd behandeld. Hij liep het veld af en riep de magische worden ‘zulke mongolen wil ik nooit meer fluiten!’. Naast dit is er bij ons een trainer weggestemd, die ons ruim vier jaar training had gegeven. Hij deed niks meer, vandaar dat hij is weggestemd. Volgens sommige vond hij het zelfs mooi, wanneer we verloren. Bij de Jonge Spartaan, ook een club op het eiland, hebben we een keer de hele kleedkamer onder gestickerd met DBGC-stickers. Dat zijn wel dingen, die niet hadden gehoeven, maar wel grappig zijn.

Wilt u nou ook met uw team in de schijnwerpers staan bij het VoetbalJournaal stuur dan een mail naar voetbaljournaalnl@gmail.com

Meer informatie over DBGC? klik hier.

Klik hier voor een ander artikel over DBGC