De Technische Commissie van K.v.v. Quick Boys heeft gisteren overeenstemming bereikt met Ruud Boymans. De 31-jarige spits komt over van eerstedivisionist Almere City FC en tekent een eenjarig contract op sportpark Nieuw Zuid.

Happy-pointMet Boymans halen de blauw-witten de broodnodige ervaring in huis. De inwoner van Amsterdam speelde bijna tweehonderd prof duels voor onder meer VVV Venlo, AZ Alkmaar, Willem II en FC Utrecht en scoorde daarin tachtig doelpunten. Na een kort buitenlands avontuur in Dubai keerde Boymans enkele seizoenen geleden weer terug naar Nederland. Door een slepende enkelblessure kwam hij de afgelopen jaren weinig in actie en net nadat de centrumspits weer volledig wedstrijdfit was, gooide de wereldwijde pandemie roet in het spreekwoordelijke eten.

,,Ik was er juist klaar voor om weer te gaan vlammen,” reageert Boymans vanaf zijn vakantieadres in Italië. ,,De coronacrisis pakte voor mij niet goed uit. Hierdoor ontstond een nieuwe situatie waarbij ik een keuze moest maken tussen mijn maatschappelijke carrière en een loopbaan als voetballer. Samen met een aantal vrienden run ik namelijk een bedrijf in de evenementenbranche. No Art richt zich op kunst en muziek en groeit steeds harder.”

De spits heeft een goed gevoel overgehouden aan de gesprekken met de trainer en de clubleiding. ,,Quick Boys wil voetballen en met druk vooruit spelen. Edwin Grünholz wil van mij power zien in het strafschopgebied. Dat spelletje past bij mij. Verder heeft Quick Boys natuurlijk een goede naam in de voetbalwereld met veel supporters die zorgen voor een prachtige ambiance tijdens de wedstrijden. Quick Boys doet niet onder voor heel veel clubs in de eerste divisie, vind ik.”

Boymans heeft zich door een oude bekende laten informeren over de blauw-witten. ,,Met Jeffrey Ket heb ik samengespeeld bij AZ Alkmaar. Hij is heel positief over de club en heeft mijn goede gevoel bij Quick Boys kunnen onderstrepen. Ik kijk er enorm naar uit om te kunnen beginnen.”

Bestuurslid Selectievoetbal Gert Pluimgraaff is heel tevreden met zijn nieuwste aanwinst. ,,Ruud is een zeer gelouterde spits die regelmatig het net weet te vinden. Het gebrek aan scorend vermogen heeft ons in het afgelopen seizoen vaak de das omgedaan. Met hem halen we niet alleen doelpunten in huis, maar ook vanwege zijn routine zal Ruud een meerwaarde voor het elftal kunnen worden.”

De clubleiding is daarom zeer verheugd over het aantrekken van Ruud Boymans en heet hem van harte welkom op sportpark Nieuw Zuid.

Foto: PRO SHOTS

Klik hier voor meer informatie over K.v.v. Quick Boys.

Voor een ander artikel over K.v.v. Quick Boys, klik hier.