SV-Noordeloos

Waarin een kleine dorpsclub groot kan zijn. SV Noordeloos bestaat straks 75 jaar en viert feest zoals dat eigenlijk alleen in het bijzondere dorp aan het riviertje de Noordeloos kan. Feest voor het hele dorp, maar toch speciaal voor de leden.


NOORDELOOS – Noordeloos viert dat het al 75 jaar zo’n mooie dorpsvereniging heeft. Een klein dorp met zo’n hechte club waar zo veel mensen plezier aan beleven. De jubileumcommissie heeft al veel voorwerk gedaan. ”Wij zetten activiteiten op touw rondom dit thema”, vertelt voorzitter Mark Vonk. ”Ook gaan wij terugblikken op de afgelopen 75 jaar, op gebeurtenissen en op mensen uit die tijd. Wij doen dat omdat het vaak heel leuk is om terug te kijken en omdat die mensen dat verdienen. Het afgelopen jaar zijn verschillende mensen achter de schermen al druk in de weer geweest met de voorbereidingen. Het moment is nu daar om met de leden en dorpsgenoten het programma te delen.”

Op 31 januari was de aftrapavond in het Noorderhuis. Op deze avond werd door speaker Sven Hordijk het programma voor 2020 uit de doeken gedaan en werden SVN-jubileumartikelen gepresenteerd. Tussen de vele Noordeloos-leden en -aanhangers natuurlijk ook voormalig trainer Nico Vuurens, die zich voortbewoog op krukken. ,,Ik ben herstellende van een operatie. Er is een nieuwe knie gemonteerd waardoor ik mij straks weer een stuk gemakkelijker hoop te bewegen.”

Vuurens is een grote naam in het sportieve verleden van de club. Het onderwerp van deze avond was vooral omkijken naar de afgelopen 75 jaar met behulp van een aantal leden en unieke filmbeelden. Er waren beelden van het laatste kampioenschap in 1989. Nico Vuurens was trainer. ”Ik had de beschikking over een bijzondere groep, met spelers als Gert Maasland en Kees Trappenberg. Op de eerste speeldag in 1988 kreeg Maasland al een rode kaart en zes duels schorsing. Dat was even doorbijten voor het team, wat later wel de pas 15-jarige Bert den Hartog kon brengen.” Na de winterstop ging het lopen, met overwinningen op HSSC’61 en SVS’65. Noordeloos dwong een beslissingswedstrijd tegen Drechtstreek af. Mede door de inbreng van Maasland, die zoals altijd hard, maar rechtvaardig was, won Noordeloos. ”Ik gaf soms iemand een klap voor zijn hoofd, maar dan had hij het ook echt wel verdiend”, blikte het oermens terug. Noordeloos promoveerde naar de eerste klasse van de afdeling Dordrecht. De volle zaal met tribunes in het Noorderhuis zong nog een keer het ‘We are the Champions’.

De festiviteiten gaan later verder. Op vrijdagavond 13 maart staat er een leuke activiteit op het programma in de voetbalkantine. Noteer ook vrijdagavond 1 mei in de agenda. Dan wordt er een evenement georganiseerd in het kader van 75 jaar bevrijding. Vrijdagavond 5 juni en ’s nachts kan door de jeugd alvast met grote letters op de kalender worden gezet. Maandagavond 6 juli is SV Noordeloos officieel jarig en daar wordt uiteraard bij stilgestaan. Later die week, vanaf donderdag 9 juli, is er ten slotte een kleine ‘feestweek’ waarin met allerlei activiteiten deze mijlpaal gevierd wordt. Op zaterdagavond 11 juli wordt het jubileumprogramma officieel afgesloten.

Klik hier voor meer informatie over SV Noordeloos.
Klik hier voor de volledige krant van de Alblasserwaard.