uvv40-polman
Vanaf 4 augustus start de nieuwe selectietrainer Jeroen Polman (48) de voorbereiding op het nieuw seizoen. Eerst stelt hij zich voor, verderop een leuke intro van Sjef van der Kinderen (24), de nieuwe keeper van UVV’40.

HappyPoint_desinfectie

Beste leden, supporters en betrokkenen van UVV’40, mijn naam is Jeroen Polman en heb er enorm veel zin in om vanaf augustus aan de slag te gaan als hoofdtrainer bij UVV. Ik woon in De Boswachterij in Dorst en woon daar samen met mijn partner Monique en haar 2 dochters Marjolein (23) en Anouk (20).

Ik heb tot mijn 38e jaar gevoetbald. De laatste 10 jaar van mijn spelersloopbaan was ik keeper bij 3e klasser Maarheeze. Meest trots ben ik op de promoties met Maarheeze en de 2 jaar keeperstraining van Hans van Breukelen. In mijn actieve voetbaltijd behaalde ik mijn trainersdiploma’s TC3 en TC2. Hierdoor mag ik clubs trainen tot 2e klasse niveau. We kunnen dus nog wel een klasse omhoog met UVV?.

Ik heb nu 10 jaar ervaring als trainer/coach. Mijn vorige clubs zijn SV Lierop en FC Cranendonck (ieder 3 jaar) en de afgelopen 4 jaar was ik werkzaam bij VV Chaam. Clubs waar ik met heel veel plezier heb gewerkt. Bij Lierop en Chaam behaalde ik een periodekampioenschap en met Chaam promoveerde ik in mijn eerste jaar. Ik ben een gedreven en ambitieuze trainer. Communicatie met spelers, begeleidingsstaf en overige verenigingsleden vind ik een belangrijk onderdeel in mijn vak. Mijn ervaring als communicatieadviseur in het dagelijkse leven komt mij daarbij goed van pas. Ik sta voor verzorgd, aanvallend voetbal, en heb de wil om te winnen. Ik ben iemand die in een goede organisatie een optimale mix van plezier en prestatie mogelijk maakt.

Ik heb enorm veel zin in mijn nieuwe uitdaging en ga er, samen met de selectiespelers en stafleden zoals Edwin Heestermans, John Scheerhoorn, Jack Mertens en Christol van Campenhout alles aan doen om er een succes van te maken. Ik kijk ernaar uit om jullie te ontmoeten vanaf augustus. Tot dan! Groet, Jeroen Polman

Wij stelden Jeroen nog enkele vragen voordat hij aan zijn nieuwe klus begint.

Hoe kwam je in beeld bij UVV’40?
Na 4 mooie seizoenen bij VV Chaam had ik zelf de behoefte om op zoek te gaan naar een nieuwe club, bij voorkeur op een hoger niveau. Ik las dat Johan Gabriëls vertrok bij UVV en dat er een sollicitatieprocedure was opgesteld voor een nieuwe trainer. Naar aanleiding van mijn sollicitatie bij UVV, kreeg ik een uitnodiging voor een gesprek met het bestuur en enkele spelers. In de week erna zat ik met spelers en staf aan tafel. Daar verzorgde ik een ‘pitch’ over wie ik ben en mijn werkwijze als trainer/coach. Enorm trots was ik toen ik een dag later hoorde welke indruk ik met mijn verhaal had gemaakt en dat UVV met mij in zee wilde gaan. Én het vertrouwen in mij uitsprak om een contract voor 2 jaar met elkaar aan te gaan.

Welk beeld heb je van het 1e elftal van UVV’40?
Ik heb UVV 1 afgelopen seizoen twee keer aan het werk gezien. Wat mij aansprak was het verzorgde voetbal met veel positiewisselingen en drive op de back-posities. Johan heeft een uitstekende basis gelegd om op voort te borduren. De selectie heeft flink wat wisselingen ondergaan door het vertrek van spelers en de nieuwe spelers die zich hebben aangemeld of doorstromen vanuit de jeugd. Zover ik het kan inschatten, denk ik dat we met deze groep mooie stappen kunnen maken.

Wat is je planning richting het nieuwe seizoen wat betreft de trainingen en oefenwedstrijden?
Het programma van de voorbereiding is rond. De eerste training is op 4 augustus. Dan hebben we 7 weken de tijd om ons voor te bereiden op de start van de competitie. We beginnen met een groep van 43 spelers aan de voorbereiding. Meer als de helft van die groep heeft aangegeven dat ze voor het 1e elftal willen gaan. Dus daar gaat hopelijk een mooie concurrentiestrijd ontstaan. De maand augustus gebruik ik om spelers te leren kennen en om hen een kans te geven zich in de kijker te spelen tijdens trainingen en een aantal oefenwedstrijden. Vanaf 30 augustus start het bekerprogramma. Dan hebben we nog 3 weken tot de start van de competitie. In die weken gaan we de speelwijze finetunen om zo goed mogelijk voor de dag te komen tijdens de eerste competitiewedstrijd op 20 september.

Wat voor trainer ben je?
Ik ben een trainer die vrij direct en duidelijk is. Samenwerking is voor mij de sleutel tot succes. Ik wil verbeteren en plezier hebben met elkaar. Ik wil een duidelijke organisatie neerzetten waarin iedereen weet wat er van hem verwacht wordt. Dat geeft structuur en een handvat waar spelers en het team op terug kunnen vallen. Ik bereid mijn trainingen altijd goed voor. Ik vind een hoge trainingsopkomst en dito trainingsintensiteit belangrijk. Een basis met normen en waarden, (spel)discipline en beleving. En een speelwijze waarin spelers zich prettig voelen, dit optimaal tot uitvoering kunnen brengen op het veld en het behalen van resultaten. Ik vind het belangrijk om mezelf te ontwikkelen. Ik lees veel vakbladen en kijk regelmatig naar voorbeelden van trainers die mij inspireren zoals Pep Guardiola en Jurgen Klopp.

Diverse jeugdspelers gaan over naar de senioren. Hoe kijk je daar tegenaan?
De jeugd is de toekomst van de club! Er komen diverse jeugdspelers over naar de selectie zoals Jorg Feskens, Nick Huijbregts, Gijs van Gurp en Jari Heestermans. Sommige spelers hebben vorig seizoen al meegetraind met de selectie en af en toe aan het echte werk mogen ruiken. Ik hoop dat we de jonge gasten kunnen klaarstomen voor de toekomst en het 1e elftal. De stap naar een 1e elftal is een flinke en wordt vaak onderschat. Op diverse gebieden, zoals fysieke en mentale belasting, wordt veel gevraagd.
Ik zie het als een uitdaging om het 2e elftal op een hoger nivo te laten spelen en een gezonde afstand tussen het 1e en 2e elftal te creëren. Het 2e elftal kan een mooie springplank zijn voor jeugdige spelers naar het 1e elftal. Komend seizoen doen we met UVV mee aan een O23-competitie. Jeugdige spelers krijgen daar een mooie kans aangeboden om diverse wedstrijden tegen leeftijdsgenoten te spelen.

Dankjewel Jeroen, en veel succes bij UVV’40!


Sjef van der Kinderen, de nieuwe keeper van UVV’40

Mijn naam is Sjef van der Kinderen, 24 jaar en afkomstig uit Hulst (Zeeuws-Vlaanderen). Ondertussen woon ik al weer bijna 6 jaar in het mooie Breda vanwege werk en studie. De afgelopen 8 jaar verdigde ik de doelen van het 1ste elftal van V.V. Clinge. Hvv, FC Axel en V.V. Philippine. Na veel kilometers op en neer te rijden om enigszins nog een beetje uit Zeeland te komen. Toen ik in maart een berichtje kreeg van UVV’40 met de vraag of ik het doel wil gaan verdedigen, had ik niet lang de tijd nodig om na te denken. Ik trainde al een paar keer meer mee met UVV’40 zodat ik door de weeks niet op en neer moest reizen. In die trainingen kreeg ik al snel een positief beeld van de club en ben dus blij dat ik volgend jaar het doel mag verdedigen.

Bron

Klik hier voor meer informatie over UVV’40
Voor meer artikelen van UVV’40 klik hier