VV-Sliedrecht-2

Het tweede team van Sliedrecht werd vorig seizoen kampioen in de reserve hoofdklasse. Dit seizoen stevent het team van de ervaren trainer Hanno van den Herik (55) opnieuw af op het kampioenschap in de competitie met de beste tweede elftallen in de regio. ”Het zou voor mij een mooi afscheid zijn, want na dertig jaar doe ik even een stapje terug.”

SLIEDRECHT – Van den Herik is inmiddels al dertig jaar actief bij Sliedrecht en inmiddels voor het vijfde seizoen bij het tweede elftal. ”In het seizoen 2016-2017 heb ik de JO19-1 onder mijn hoede gehad, dus dit is nu het derde seizoen op rij dat ik het tweede weer train. Ik heb bij Sliedrecht volgens mij alle selectieteams in de jeugd wel getraind en ben een tijdje jeugdcoördinator geweest, waarbij ik veel tijd heb gestoken in een opleidingsplan. Maar het leukste is om met een team gericht naar wedstrijden toe te werken en op zaterdagmiddag samen zingend in de kleedkamer en kantine te staan na een overwinning. Dat blijft mooi. Met veel jongens waarmee ik in 2010 kampioen werd met de A1, werd ik vorig seizoen en hopelijk ook dit seizoen kampioen in de reserve hoofdklasse. Het is altijd mooi als je met mensen over een langere tijd een band op kunt bouwen.”

Vorig seizoen werd Sliedrecht 2 dus al kampioen in de reserve hoofdklasse en dit seizoen ziet het er weer goed uit voor het team van Van den Herik. Half februari werd achtervolger ASWH al op tien punten achterstand gezet. ”We hebben het dus helemaal in eigen hand. Vorig seizoen kwamen we in de voorlaatste speelronde pas aan kop, nadat Kozakken Boys verrassend verloor bij Hardinxveld en wij in een spannende wedstrijd wonnen bij VVGZ. Toen hebben we het een week later op eigen veld af kunnen maken tegen Oranje Wit en een mooi feest kunnen vieren bij het afscheid van Kevin de Leur.

De kracht van Sliedrecht 2 zit hem volgens Van den Herik vooral in de goede mix van talent en ervaring. ”Veel gasten in ons team lopen al zo lang mee, die weten precies hoe ze een potje eruit kunnen slepen als we even niet zo goed spelen. Ik denk dat we daarom zo goed presteren. We hebben met Ronald Snap en Kenny Stuy van den Herik twee aanvallers die altijd hun goals maken, maar ook achterin staat het als een huis met Dennis Bot en onze aanvoerder Danny Struijk, die alles goed organiseert op en naast het veld. Dan hebben we met Rob van de Wetering en Jesse Koppelaar ook nog twee uitstekende voetballers, waardoor het voor tegenstanders erg lastig is er doorheen te komen bij ons. Door die ervaren spelers is het voor de jonge gasten in ons team ook makkelijker spelen. Als ze een keertje gemakzuchtig of slordig worden, is er altijd een teamgenoot die ze bij de les roept. Dat maakt het voor mij als trainer ook fijn werken met deze groep.”

De samenwerking tussen Sliedrecht 1 en 2 is sinds de komst van Dennis van der Steen een stuk beter geworden, zo stelt Van den Herik. ”We proberen elkaar zo goed mogelijk te helpen. We zijn in januari ook met beide selecties naar Lissabon geweest, nadat dat vorig jaar al goed was bevallen in Valencia. Daardoor zijn de teams zeker hechter geworden, maar ik denk wel dat er nog stappen te maken in de doorstroming vanuit de jeugd en het tweede naar het eerste elftal. Vaak wordt gedacht dat spelers op hun negentiende wel zijn uitgeleerd, maar dat is alleen op technisch vlak. In je eerste jaren in de senioren kun je fysiek en mentaal nog heel veel stappen maken in je ontwikkeling. Daarvoor is het in mijn ogen vooral belangrijk om zo veel mogelijk competitieve wedstrijden te spelen. Daar is de reserve hoofdklasse een mooi podium voor, zeker in een ervaren team.”

Klik hier voor meer informatie over VV Sliedrecht.
Klik hier voor de volledige krant van de Alblasserwaard.