patrick-ridderhof-nbsvv

Patrick Ridderhof (27) is op zijn vijfde in de jeugd begonnen bij NBSVV. Na een uitstapje naar SHO keerde hij terug bij zijn oude club. Op dit moment is hij bezig aan zijn tiende seizoen in het eerste elftal van NBSVV en tevens captain van het team. Hiernaast is hij werkzaam als accountmanager bij een uitzendbureau in Rotterdam.

Ridderhof is al op vroege leeftijd begonnen met voetballen bij de club uit Nieuw-Beijerland. Rond zijn tiende is hij vetrokken naar SHO en hier heeft hij zo’n zeven jaar gespeeld. “Ik heb het hartstikke naar m’n zin gehad. Ik heb hier nog op vrij hoog niveau gevoetbald. Het schommelde een beetje tussen de hoofdklasse en derde divisie deze periode.”
Op een bepaald moment wilde hij toch liever terug naar de club waar hij begonnen was. Op zijn zeventiende keerde hij terug bij NBSVV en heeft hier een jaartje in de onder-19 gespeeld. “Toen ik net achttien was ben ik eigenlijk direct in het eerste terechtgekomen. Dat is inmiddels ook alweer negen jaar geleden en zit ik op dit moment in mijn tiende seizoen.”

Ambities om nog eens een stap hogerop te maken zijn er bij Ridderhof niet echt. “Ik zit nu op zo’n leeftijd dat ik nog wel een stap kan maken, maar dit dan heel snel moet gebeuren. Ik heb deze ambitie niet echt meer. Ik heb het enorm naar m’n zin bij NBSVV en voel me er helemaal thuis. M’n ouders wonen nog hier in het dorp, dus die zie ik dan ook nog regelmatig. Ik zeg nooit nooit, maar kan wel zeggen dat ik hier prima op mijn plek zit.”

Vier of vijf jaar geleden is NBSVV gepromoveerd van de vierde naar de derde klasse. Voor Ridderhof was dit wel het hoogtepunt uit zijn tijd in het eerste. “Op de laatste speeldag hebben we een periodetitel weten te pakken. Via de nacompetitie zijn we toen gepromoveerd naar de derde klasse. We hadden twee beslissingswedstrijden tegen VV Vierpolders. Uiteindelijk zijn we via penalty’s in de tweede wedstrijd gepromoveerd. Dat was natuurlijk een mooi en leuk moment.”

Ridderhof kun je over de gehele linker linie een plek in het veld geven. De voorkeur geeft hij aan de linksbuiten positie. “Ik ben redelijk stijf links haha, dus meestal kies ik voor buiten om. Ik vind het ook lekker om in een 4-4-2 systeem de hangende linkermiddenvelder te zijn en te pendelen op het veld.”
Op dit moment is hij bezig aan zijn derde seizoen als captain van het team. “Je bent een soort spreekbuis voor het team en de club. Als het bestuur of de trainer iets te zeggen heeft kan dit via mij. Ook heb ik een wat andere rol als het gaat om het organiseren van dingen, zoals een trainingskamp. Als captain probeer je ook buiten het veld een rol van betekenis te hebben.”

Ridderhof denkt dat de competitie niet meer zal worden hervat. “Ik heb er een hard hoofd in. Ik denk dat we niet meer zullen voetballen dit seizoen. Hoe ze dit op gaan lossen durf ik niet te zeggen, want je zult altijd clubs teleurstellen. Ik verwacht dat ze dit seizoen volledig schrappen en gewoon opnieuw beginnen.” Helaas heeft hij gelijk gehad en is er definitief besloten het amateurvoetbal stop te zetten voor de rest van het seizoen.

“Ik heb enorm veel zin om weer te voetballen, maar de gezondheid is natuurlijk het belangrijkste. Met de nieuwe trainer aan het roer, Mark Smeding, hebben we als club weer een positieve stimulansen gehad. Ook met de eventuele jongens die erbij gaan komen heb ik in ieder geval weer enorm veel zin om er wat moois van te gaan maken!”

Klik hier voor meer informatie over NBSVV.

Voor een ander artikel over NBSVV, klik hier.