michael-ouwens-nsvv

Michael Ouwens (21) speelt al zijn hele leven bij NSVV. Na alle selectie elftallen te hebben doorlopen zit hij nu voor het derde seizoen bij het eerste elftal. Hier is hij actief als centrale verdediger. In het dagelijks leven is hij werkzaam bij Safe Beveiliging in Barendrecht. Zelf kijkt Michael er enorm naar uit weer het veld op te gaan.

Ouwens begon op vijfjarige leeftijd met voetballen bij NSVV. Na het doorlopen van de jeugd brak hij eigenlijk direct door in het eerste elftal. “Toen ik bij de O-19 speelde mocht ik al eens bij het eerste spelen. Eigenlijk direct bij mijn overgang naar de senioren sloot ik officieel bij het eerste aan. Ik zit nu voor het derde seizoen vast bij het eerste. Het eerste seizoen heb ik als rechtsback gespeeld, omdat er centraal nog geen plek voor mij was. Sinds vorig jaar sta ik weer op mijn eigen plekje centraal achterin.”

De afgelopen twee jaren waren voor Michael Ouwens erg mooi. Beide zijn voor hem hoogtepunten.
“Het eerste jaar vast in het eerste elftal zijn we kampioen geworden en promoveerde we naar de tweede klasse. Het jaar dat volgde wisten we de nacompetitie te halen voor promotie naar de eerste klasse. Helaas verloren we de finalewedstrijd van VV Papendrecht. Ondanks het verlies was het wel echt een topseizoen. Dat was wel heel gaaf!”

Het huidige seizoen ging wat minder goed. Michael stond met NSVV zevende, maar nog niet veilig.
“Alles stond zo dicht bij elkaar. Als we twee of drie keer hadden verloren konden we zo op degradatie staan. We moesten nog wel echt aan de kar trekken. In onze competitie was het nog alles behalve beslist.”

Aankomend seizoen zal er aardig wat veranderen bij NSVV. Ouwens kijkt er enorm naar uit weer te beginnen. “Allereerst hoop ik dat we aankomend seizoen gewoon weer normaal van start kunnen. Ook hoop ik dat we steeds meer mogen doen tijdens onze trainingen. Wat korter op elkaar spelen en uiteindelijk partijen is iets waar ik weer enorm naar uit kijk. Volgend seizoen krijgen we nieuwe trainers, omdat onze huidige trainers dit seizoen vertrekken. Hiernaast vertrekt ook onze leider en de verzorgers. Er komt dus een hele nieuwe ‘staf’ te staan. Ook binnen het team zullen er wat veranderingen plaatsvinden. Gelukkig blijft de kern van ons team wel staan, dus heb ik veel vertrouwen in aankomend seizoen.”

Michael speelt al een tijd met veel dezelfde jongens. Veel spelers binnen zijn team komen allemaal uit Numansdorp. “De jongens die vertrekken kwamen meestal ook van buitenaf. De jongens die er een lange tijd staan zijn ook allemaal afkomstig uit de jeugd van NSVV. Veel jongens zullen niet snel vertrekken, tenzij ze een grote stap kunnen maken.”

Echte ambities heeft Ouwens niet echt. Op dit moment is hij enorm aan het genieten bij NSVV.
“Ik ben daar niet zo veel mee bezig. Ik zit echt goed op mijn plek bij NSVV. Veel jongens komen uit Numansdorp, dus kennen we elkaar goed. Het is super gezellig en sportief vind ik het ook erg fijn voetballen met de jongens. Ik zeg nooit ‘nooit’, maar ik verwacht niet dat ik snel ergens anders zal voetballen. Ik zit hier echt prima op mijn plek!”

Het huidige seizoen vindt Michael tot nu toe zijn dieptepunt.
“Ik heb gelukkig nooit een ernstige blessure gehad. Natuurlijk heb ik hier en daar wat kleine pijntjes, maar ik ben er nooit lang uit geweest. Ook sportief gezien heb ik nog geen grote domper meegemaakt. Als ik over een dieptepunt moet spreken is het toch wel dit jaar. Dat we niet meer kunnen voetballen vind ik natuurlijk erg vervelend.”

Sinds de intrede van het coronavirus moeten de spelers er natuurlijk zelf voor zorgen dat zij fit blijven. Ouwens doet dit vooral aan de hand van hardlopen en fietsen.
“Ik probeer twee keer in de week hard te lopen. Hiernaast probeer ik ook zoveel mogelijk op de fiets te stappen. Toevallig ben ik afgelopen week een rondje gaan wielrennen. Mijn vader doet dit graag en vroeg of ik een keer meeging haha. Hiernaast zijn we ook weer begonnen met trainen op anderhalve meter. Dat is niet ideaal om fit te worden, maar het was wel weer fijn alle jongens te zien. Op de training was het vooral het balgevoel weer terug krijgen.”

Michael Ouwens kijkt uit naar de herstart van het voetbal. Hij heeft vertrouwen in een mooi jaar met NSVV.
“Ik heb zin om weer te gaan knallen voor NSVV. Ik mis het sociale contact ook erg. Het is nooit te gek op de club en altijd enorm gezellig. Ook hebben we een trouwe supportersgroep waar ik van geniet. Soms hebben we bij uitwedstrijden meer supporters dan onze tegenstander. Elke week zie je dezelfde koppen. Dat vind ik het mooiste aan NSVV.”

Klik hier voor meer informatie over NSVV.

Voor een ander artikel over NSVV, klik hier.