Kevin van Tol (19) begon als kleine jongen met voetballen bij V.V. Alblasserdam. Al snel viel hij op en werd hij gescout door Excelsior Rotterdam. Na een periode van zeven jaar kwam er helaas een eind aan dit mooie avontuur. Kevin vertrok naar FC Dordrecht, maar dit werd geen succes. Uiteindelijk is hij via Dordrecht bij ASWH terecht gekomen waar hij het op dit moment enorm naar zijn zin heeft. Komend seizoen begint hij met onder-23 aan een nieuwe competitie. Hiermee wilt Kevin zo snel mogelijk promoveren naar de eerste divisie!

Happy-point

Al op zijn vierde begon Kevin met voetballen bij V.V. Alblasserdam. Al snel maakte hij de overstap naar Excelsior Rotterdam.
“Ik werd in de jeugd bij Alblasserdam al vroegtijdig doorgeschoven naar de D1. Hier eindigden we hoog op de ranglijst. Toen ik negen was werd ik gescout door Excelsior Rotterdam. Vroeger was ik bij Alblasserdam altijd een spits, maar bij Excelsior ben ik omgetoverd tot laatste man. Ik ben hier tot aan de B1 actief geweest in de jeugd. Helaas had ik in deze periode veel blessures door de groei. Ik ben toen weggestuurd en ik moest opzoek naar een nieuwe club.”

Voor Van Tol was dit natuurlijk een moeilijk moment. Als kleine jongen droomde hij er van om profvoetballer te worden, maar op dit moment zag hij zijn droom in duigen vallen.
“Ik heb echt enorm veel geleerd bij Excelsior. Ik heb heel veel jeugdwedstrijden op het hoogste niveau kunnen spelen. Ik weet nog heel goed dat we Ajax hadden verslagen in de beker en we in de onder-15 vijfde werden van Nederland. Dat zijn mooie momenten om mee te maken. Helaas kwam er een eind aan deze periode. Ik vond dit zeker een dieptepunt, omdat het toch je droom is om het eerste te halen. Uiteindelijk moet je kop omhoog en ben ik weer hard aan het werk gegaan.”

Na zijn vertrek bij Excelsior is Kevin aangesloten bij FC Dordrecht. Hij is hier actief geweest in de B1 en A1.
“Het was echt enorm wennen toen ik door Dordrecht werd opgepikt. Qua accommodatie en niveau was het verschil een stuk groter dan ik had verwacht. Ik heb in deze periode bij Dordrecht weinig kansen gehad. De jongens die ouder waren of een contract kregen hadden meestal voorrang. Zij moesten veel minuten maken van de club. Uiteindelijk besloot ik dat ik hier niet op de juiste plek zat.”

Van Tol vertrok na het korte avontuur bij FC Dordrecht naar ASWH. Hier begon hij in het tweede elftal en gaat hij komend seizoen aan de slag in de onder-23.
“Het afgelopen seizoen was ik actief in de tweede elftal en speelde we erg goed. Voor het eind van het seizoen stonden we tweede. Komend seizoen starten we met de onder-23 aan een nieuwe competitie. Vanwege onze onder-19 zijn we in de derde divisie ingedeeld. Dit is voor ons veel te laag en we willen er dan ook zo snel mogelijk voor zorgen dat we komend seizoen gaan promoveren!”

Het doel is om zo snel mogelijk te promoveren naar de eerste divisie. Volgens Kevin horen zij daar zeker thuis.
“Als wij er voor zorgen dat we voor de winterstop eerste of tweede staan, kunnen we dan al promoveren. Kort gezegd kunnen we in één jaar twee keer promoveren. Ons doel is dan ook om zo snel mogelijk in de eerste divisie deel te nemen, want ik weet zeker dat wij op dat niveau zijn!”

Niet alleen met zijn onder-23 is Van Tol ambitieus, maar ook op persoonlijk vlak weet hij wat hij wilt. Komend seizoen wil hij dan ook alle kansen grijpen die hij krijgt.
“Ik wil ervoor zorgen dat ik sterkere en stabielere centrale verdediger word. Het doel is uiteindelijk dat de trainers niet meer om mij heen kunnen. Ik wil dit seizoen van grote waarden zijn voor de onder-23. Ik hoop uiteindelijk de stap te kunnen maken naar het eerste van ASWH. Mocht deze kans zich niet voor doen, vind ik een stap naar een andere mooie club ook interessant.”

Op dit moment kijkt Kevin er enorm naar uit om weer aan de slag te gaan. Voetbal is dan ook erg belangrijk voor hem.
“Ik kan er echt mijn energie in kwijt en vind het spel gewoon geweldig. De wil om te winnen vind ik ook erg belangrijk bij een spel of sport, gelukkig zit dat bij mij wel goed haha. Op dit moment hebben we een korte stop en gaan we over drie weken beginnen aan de voorbereiding. Ik heb alle vertrouwen in komend seizoen en ik hoop dat ik een belangrijke schakel kan zijn voor het succes van ASWH onder-23!”

Klik hier voor meer informatie over ASWH.