enza-slagboom-vv-de-zwerver

Enza Slagboom (20) speelt al elf jaar met enorm veel plezier bij V.V. De Zwerver. De linksbuiten gaat komend jaar de derde klasse in met de Dames 1. Niet alleen voetbalt zij bij De Zwerver, maar is ze hier ook veel actief als vrijwilligster. Zo staat ze iedere zaterdag in de keuken en heeft ze jarenlang training gegeven. Naast haar activiteiten op de club is Enza op dit moment bezig aan de PABO opleiding. Verder is ze al een aantal jaar werkzaam als caissière bij Dirk van den Broek in Alblasserdam. Komend seizoen hoopt ze met haar team goed mee te draaien in de derde klasse!

Happy-point

Op negenjarige leeftijd begon Enza met voetballen bij de club uit Kinderdijk. Vanaf dat moment kan ze niet meer zonder!
“Ik voetbalde toen ik klein was iedere dag buiten met kinderen uit de buurt. Op de vrijdagen kwam de hele buurt samen in de speeltuin en werd er fanatiek gevoetbald. Ik begon het spelletje toen zo leuk te vinden dat ik graag op voetbal wilde. Echter duurde dit even, omdat het meisjesvoetbal toen nog niet zo populair als nu was. Hiernaast kwam ik ook niet echt uit een voetbalfamilie haha. Gelukkig mocht ik me op mijn negende inschrijven en koos ik voor V.V. De Zwerver. Het was lekker kleinschalig en dicht bij huis.”

Slagboom begon de eerste jaren van haar voetbalcarrière in gemengde teams. Na de komst van meerdere meiden kon er gelukkig een meidenteam worden opgericht.
“De eerste jaren heb ik met jongens gevoetbald en dat is toch een stuk anders dan met meiden. Toen er eenmaal genoeg meisjes waren om een team op te richten gebeurde dat al snel. Ik kwam in E5M terecht en dit beviel ons super goed. We hadden het enorm naar ons zin en we deden het ook nog eens hartstikke goed. De jaren die volgden ben ik actief geweest voor de meiden D1, C1, B1 en onder-19. Ik ben hierna benaderd voor de Dames 1 en daar ben ik toen heen gegaan. Helaas viel dit team uit elkaar en keerde ik terug naar MO19.”

Het hoogtepunt voor Enza in deze periode was haar eerste seizoen bij Dames 1.
“Ik herinner mij dit seizoen nog heel goed. Het was in 2016 en ik speelde toen voor één seizoen bij de Dames 1. Ik was in mijn hele loopbaan nog nooit kampioen geworden, maar in dit jaar lukte het ons! De sfeer die er toen hing was zo gaaf! Dat vergeet ik echt nooit meer. Het was echt een top seizoen!”

Naast haar eigen voetbalcarrière begon Slagboom op ongeveer dertienjarige leeftijd al met het trainen van een jeugdteam. Tot aan het afgelopen seizoen heeft ze dat met héél veel plezier gedaan.
“Ik begon met het trainen van F-pupillen. Ik vond dit zo leuk dat ik ze tot aan de JO13 heb getraind! Afgelopen seizoen was helaas mijn laatste jaar. Guido Revet waarmee ik zes jaar lang training gaf stopte ermee en ook ik vond dat ze toe waren aan een nieuwe trainer. Ik heb een hele leuke periode gehad en vond het goed zo. Het lijkt me zeker leuk om nog eens een team te trainen, maar dit hangt van mijn studie af.”

Het afgelopen seizoen stond Enza met haar dames 1 bovenaan in de competitie. Helaas hebben ze dit niet kunnen afmaken door de coronacrisis.
“We speelden echt een heel goed seizoen. Toen we eenmaal bovenaan stonden zijn we daar niet meer van af gekomen. We wonnen bijna iedere wedstrijd dit seizoen, maar er zaten ook zeker spannende potjes tussen. Die ontlading als je dan toch weer als winnaar van het veld af komt is top! Ondanks we dit seizoen niet normaal hebben kunnen afronden gaan we komend seizoen toch een klasse hoger spelen. Dit zal een stuk lastiger worden, maar ik hoop met onze inzet een mooi seizoen neer te gaan zetten!”

Komend seizoen zullen de dames van V.V. De Zwerver uitkomen in de derde klasse F. Slagboom is heel benieuwd naar het komende seizoen.
“In deze competitie komen we ook een aantal clubs uit Rotterdam tegen, dus ik denk dat het een wat fysieker seizoen zal worden. Op dit moment hebben we nog niet zo’n brede selectie, dus ik hoop dat er nog wat dames bij komen om ons team te versterken. Ik kijk er echt naar uit en hoop dat we goed kunnen gaan meedraaien. Verder hoop ik natuurlijk dat het vooral weer een gezellig seizoen wordt en we kunnen blijven voetballen ondanks het virus. Gelukkig gaan we snel weer trainen en kunnen we beginnen aan de voorbereiding!”

Voetbal is erg belangrijk voor Enza, omdat ze er helemaal in op gaat en het enorm leuk vindt. Echter is dit niet het enige en speelt de club ook een grote rol.
“Ik ben echt een clubmens. Ik vind voetballen echt een geweldige sport en ben altijd super fanatiek, maar als ik denk aan de voetbal is dat niet het enige dat in me op komt. Als ik eraan denk, dan denk ik aan de hele club. De zaterdagen met het team, de gezelligheid, de leuke praatjes en alle activiteiten er om heen. Met het team zijn we bijvoorbeeld heel vaak in Tijdloos te vinden, dit zijn geweldige avondjes. Het clubgevoel is dan ook heel erg belangrijk voor mij. Gelukkig zit dat gevoel bij De Zwerver helemaal op de juiste plek!”

Samen met goede vriendin Evi staat Enza al jaren in de keuken bij de club uit Kinderdijk. Iedere zaterdag doet ze dat weer met heel veel plezier.
“Iedereen kent elkaar en dat is wat de club zo mooi maakt. Ik vind het ook heel fijn om een steentje bij te dragen aan de club, want zonder vrijwilligers zal De Zwerver niet bestaan. Olga en Corrie van de bar en keuken zijn hier een goed voorbeeld van. Zij staan altijd voor iedereen klaar! Ook alle (jeugd)trainers, bestuursleden zoals Ab en Arjan en de mensen die alle activiteiten zoals pupillenkampen organiseren mogen niet ontbreken. Ik kan wel zeggen dat ik alle vrijwilligers toppers vind!”

Enza Slagboom kijkt enorm uit naar komend seizoen!
“Ik hoop met ons team dit seizoen op een mooie plaats te eindigen in de derde klasse. Ik hoop op een gezellig, maar fanatiek seizoen. Ik ben altijd super zenuwachtig voor een wedstrijd, want je wilt toch goed presteren. In de kleedkamer en als ik het veld op ga ben ik echt wel een zenuwpees haha. Gelukkig verdwijnt dat na het eerste fluitsignaal en ga ik er vol voor. Verder hoop ik komend seizoen natuurlijk op veel gezelligheid op de club. Gezellige praatjes met mensen in de kantine en mooie, feestelijke activiteiten!”

Foto: Miranda Ducaat

Klik hier voor meer informatie over V.V. De Zwerver.