devo-debbie

Debbie Blommerde (36) heeft zelf 26 jaar gevoetbald. Vanaf haar 4de jaar heeft ze bij Ves’35 gevoetbald ( Victoria 03) en vanaf haar 14de jaar bij de dames van ves’35. In 2008 waren er helaas te weinig dames bij victoria en moest het elftal noodgedwongen opgeheven worden. Ze heeft toen met nog 2 anderen de overstap naar Devo gemaakt. Inmiddels is ze al weer 6 jaar geleden gestopt met voetballen. En is ze leidster van het 1e elftal van Devo dames geworden.

Happy-point

 

Het voetbal is me eigenlijk met de paplepel ingegoten, Mijn ouders waren beide jarenlang vrijwilligers bij Ves’35, mijn moeder stond achter de bar en mijn vader was bestuurslid en lid van de supportersvereniging. Ook mijn opa was bestuurslid en mijn oom speelde in het eerste van Ves’35. Mijn broer voetbalde er ook. Hij is op het moment bestuurslid van het huidige Victoria, en zijn zoontjes ( mijn neefjes ) voetballen nu ook bij victoria in de jeugd.

Wat mijn ouders toen deden bij Ves’35, doe ik nu eigenlijk bij Devo. Ik ben namelijk niet alleen leidster van Devo dames, ook zit ik in de activiteitencommissie en in het bestuur. Ik denk dat doordat ik er mee opgegroeid ben, ik me er ( nog ) niets bij voor kan stellen zonder voetbal. Het hoort gewoon bij mij, en ik vind het nog steeds erg leuk om bij de voetbal betrokken te zijn. Misschien dat ik er over een aantal jaren anders over denk, maar dat zien we dan wel weer. Als er buiten de voetbal nog tijd overblijft ga ik graag met vrienden op stap.

Afgelopen seizoen maakte Koos van der logt kenbaar aan het einde van dat seizoen te stoppen als trainer van de Devo dames, en heeft Demi van Belois het stokje overgenomen. Samen met Demi ga ik de uitdaging aan het team komend seizoen te leiden. Demi moest vanwege haar blessure helaas stoppen met voetballen, en zij wil en kan op deze manier haar steentje bijdragen aan het team. Demi als trainster, ik als leidster. Beide hebben we gezien ons voetbalverleden veel kennis van het voetbal, en weten we zeker dat we de meiden wat bij kunnen leren. Het is in ieder geval een leuke uitdaging voor ons beide, en de groep heeft daar ook het volste vertrouwen in.

Van mijn 4e  tot mijn 14de jaar in de jeugd gevoetbald, bij de  jongens, en ik denk dat ik in die periode het meest geleerd heb. Mijn voorbeeldvoetballer is altijd Robin van Persie geweest. In die tijd was het best nog wel vreemd om een meisje op het voetbal veld te zien. Tegenstanders hoorden we dan ook vaak zeggen, he, een meisje in het veld?? Waarop mijn teamleden dan meteen in de verdediging schoten en zeiden, wacht maar zo meteen, dan zal je niet veel praat meer hebben. Haha, dat vond ik dan geweldig om te horen. Rond mijn 13de jaar heb ik ook nog even mogen voetballen voor het, toen heette het,  Brabants team. Toen moest ik iedere keer ver weg rijden om te trainen, mijn vader of moeder ( of beide ) reden dan met me mee.( ik had natuurlijk nog geen rijbewijs 😉 ) Zelfs mijn oma is een keer mee geweest en kwamen er, ondanks die verre afstanden kennissen kijken naar hoe ik het er vanaf bracht. Toch vond ik het niet leuk en stopte daarmee.

De overstap naar het dameselftal was een aardige stap voor mij. Ik was ineens de kleinste en de jongste. Toch vond ik dat erg leuk, en kon ik al snel goed mee. Ook de derde helft kwam om de hoek kijken in die tijd, en die derde helft begon steeds leuker te worden 😉 . Ik heb altijd met heel veel plezier bij de Ves/Victoria dames gespeeld. Veel van die dames/meiden zie ik nog steeds.

In seizoen 2008/2009 speelde ik mijn eerste seizoen bij Devo. Daar heb ik nooit spijt van gehad. Ik werd meteen goed opgenomen in de groep( een aantal meiden kende ik al ) en met als klap op de vuurpijl werden we in dat seizoen ook meteen kampioen en reden we op de platte kar door Bosschenhoofd. Wat een feest was dat!

Ik ben bij Devo ook nooit meer weggegaan. Ons team was echt een vriendinnenteam en gingen ook buiten de voetbal veel met elkaar om. Iedereen wist wel wie de Devo dames waren, we stonden bekend als team welke wel een feestje konden bouwen. Ik denk daar altijd nog met heel veel plezier aan terug. Op een gegeven moment kwamen de meeste op een leeftijd waarop de een na de andere zwanger raakte. Er is zelfs een seizoen geweest waarop er wel 5 meiden tegelijk zwanger waren. Hartstikke leuk natuurlijk! Echter vanaf die periode stopte er steeds meer meiden met voetballen. Op het moment zijn er van die groep nog 2 die nog steeds voetballen en ik als leidster.

Het huidige elftal maakt geen verschil ten opzichte van het elftal waar ik in voetbalde. Dit is ook een vriendinnenteam. Het is een mix van jong en oud en dat gaat hartstikke goed. Mooi om te zien dat een elftal zo goed klikt met elkaar, en dat ik daar nog steeds deel van uit mag maken. En dat feestje bouwen is gewoon mee overgenomen, jaja, dat kunnen we nog altijd heel goed. Die derde helft winnen we sowieso altijd wel.

Wat ik als ambitie heb is natuurlijk kampioen te worden met het huidige team. Maar ik ben ook tevreden als we alleen al vooruitgang zien en in een wedstrijd terug kunnen zien wat ze geleerd hebben op de trainingen. Daar doe je het voor. En dan volgt resultaat vanzelf. Zolang de sfeer in het elftal maar behouden blijft en dat iedereen iedere training en wedstrijd opnieuw met plezier naar de club komt, dat vind ik het belangrijkst.

We zijn natuurlijk nog maar net het seizoen begonnen, en hebben we er een aantal trainingen op zitten. Dit gaat erg naar tevredenheid, en ik vind het erg leuk om te zien hoe Demi dit doet. Het is geen makkelijke taak, dat trainer zijn, maar ik heb het volste vertrouwen in Demi en ik ben nu al erg trots op haar en het team. Echte rituelen hebben we niet. Maar wat niet is kan nog komen toch?

Het hoogtepunt binnen mijn functie als leidster is het kampioenschap seizoen 2017/2018. Binnen mijn functie als leidster heb ik geen dieptepunten. Echter wel als speelster, en dat is mijn enkelblessure in mijn laatste seizoen. Daar heb ik nog altijd last van.

Ik kan natuurlijk niet in een glazen bol kijken, maar ik denk dat wij komend seizoen goed kunnen meedraaien in de 4e klasse als middenmoot.

Klik hier voor meer informatie over VV Devo
Voor meer artikelen van VV Devo klik hier