Walter-Heijkoop

Walter Heijkoop (23) is al twee seizoenen actief in het eerste elftal van VV Nieuw-Lekkerland. Hiervoor speelde de rechtsback voor VV De Albas. De huidige selectiespeler begon op zijn vijfde met voetballen en maakte op achttienjarige leeftijd zijn debuut.

Walter is over het algemeen redelijk tevreden over het seizoen die hij speelde met VV Nieuw-Lekkerland. “Het was aan het begin van het seizoen duidelijk dat we een sterke selectie hebben, wat resulteerde in een goede fase aan het begin van de competitie. Na wat blessures en pechmomenten verloren we een paar wedstrijden op rij en de laatste wedstrijden voor het vroegtijdig eindigen van het seizoen draaide het team weer goed en werd er weer gewonnen. Het schijnt dat dit niet de eerste keer is dat een seizoen zo verloopt, aangezien ik het binnen de club vaak hoor dat dit het zoveelste seizoen is wat zo verloopt. Ergens zijn we er wel luchtig over, omdat we over het algemeen echt een goed seizoen hebben gedraaid” Uiteindelijk werd de competitie stilgezet toen Walter en zijn team op de derde plek stonden. Hier is de club uit Nieuw-Lekkerland dan ook geëindigd dit seizoen.

Vorig jaar werd de rechtsback getroffen door een blessure aan zijn heup. Hierdoor lag hij een tijdje stil en was het wel even inkomen toen Walter weer begon met voetballen. ” ik heb vorig seizoen weinig kunnen spelen, op een paar oefen- en bekerwedstrijden na aan het begin van het seizoen. Begin dit seizoen ben ik steeds fitter geworden en heb voornamelijk competitiewedstrijden met het tweede gespeeld om meer wedstrijdritme te krijgen. De oefen- en bekerwedstrijden heb ik wel bij het eerste gespeeld en heb mijn kans af moeten wachten. Toen Ruben Munoz, die het overigens heel het seizoen goed gedaan heeft op de rechtsbackpositie, geblesseerd raakte, heb ik hem tot aan de wedstrijd tegen Kloetinge vervangen. Al met al ben ik allang blij dat ik wedstrijden in het eerste heb kunnen spelen, iets wat ik vorig jaar niet zo snel had gedacht.” Heijkoop is dan ook tevreden over het herstel van zijn blessure.

Toen we Walter vroegen om een uitblinker van het seizoen, wist hij niet gelijk een speler op te noemen. Hij was enthousiast over meerdere teamgenoten. “Uiteraard is het lastig om een echte uitblinker te noemen, aangezien er veel spelers zijn die een goed seizoen hebben gehad. Wel kan ik onze keeper Jesper Harmans als een uitblinker noemen en volgens mij denken een paar van mijn teamgenoten er ook zo over. Toch zijn de oudere, zeer ervaren spelers bijna heel het seizoen constant geweest en dus zeer belangrijk voor de ploeg.”

De selectiespeler probeert zichzelf fit te houden door oefeningen te doen of te gaan hardlopen. Wel geeft Walter aan dat dit niet hetzelfde is en dat hij niet kan wachten tot het echte voetbal weer begint. “Ik probeer een paar keer in de week hard te lopen en ik doe oefeningen om ervoor te zorgen dat mijn blessure niet terugkomt. Wel merk ik dat dit vrij lastig is om bij te houden, aangezien het nieuwe seizoen nog ver weg is. Ik wil wel graag snel weer het veld op want elke keer hetzelfde rondje gaat snel vervelen.”

Heijkoop heeft zin in het nieuwe seizoen en is dan ook gebrand om er goed aan te beginnen. “Doordat er nogal jongens wat stoppen of een uitdaging bij een andere club hebben gevonden, leveren we flink wat aan kwaliteit in. Wel zijn er veel jongens aangetrokken van buitenaf en komt er een nieuwe trainer, dus iedereen begint weer op nul. Ik kijk ernaar uit om weer een vol seizoen te kunnen spelen en van waarde te kunnen zijn voor de ploeg. Eerst deze lange periode tot het nieuwe seizoen uitzingen en dan gaan we weer volle bak aan de slag.”

Klik hier voor meer informatie over vv Nieuw-Lekkerland.
Voor een ander artikel over vv Nieuw-Lekkerland klik hier.