Heerjansdam speelt weer gelijk.

0
415

Heerjansdam lijkt geen competitiewedstrijden meer te kunnen winnen, want zaterdag werd op de Molenwei gelijkgespeeld tegen Nivo Sparta: 0-0. En dat was voorde derde keer op rij dus slechts 1 puntje.

In eerste instantie hadden de gasten een (licht) veldoverwicht, wat geen echte kansen opleverde. Heerjansdam moest het (voor de rust) hebben van twee vrije trappen en een gevaarlijk afstandsschot. Luc Delmee zag in de 22minuut zijn vrije trap van links rakelings langs de kruising ‘vliegen’,  Youri van Noort schoot van afstand rakelings over het doel en Mathijn Valster schoot (ook al een vrije trap)  in het zijnet en hem werd  misschien nog wel een penalty onthouden. Later in de wedstrijd meende men bij Nivo Sparta ook een keer recht te hebben op een ‘pingel’.

Na de rust bouwde Heerjansdam langzaam aan een veldoverwicht en hield Nivo Sparta ver van de eigen goal. Daardoor kreeg keeper Sander Schreuder praktisch niets te doen. Na ruim een uur spelen zag de opkomende Koen Botterhuis zijn afstandspegel gestopt worden door keeper Rob Goesten. De rebound werd door Mathijn Valster in het zijnet geschoten, die een kwartier later ook nog een doelpunt afgekeurd zag worden wegens hands.

Twee minuten later was invaller Nedely Fortes gevaarlijk, want zijn schot ging via de lat (en de keeper) over het doel en een andere invaller, Jeroen de Vries, had ook al pech, want na een hoekschop werd zijn inzet door Julian van Houselt (o.a. ex-Heerjansdam) via de onderkant van de lat, het veld weer ingewerkt. Nog geen minuut later had Mathijn Valster ook pech dat zijn prachtige uithaal (richting de kruising) nog ongelukkig van richting werd veranderd (door de Vries), dat de bal alsnog over het doel ging. Het laatste wapenfeit van de wedstrijd was een afstandsschot van Giovanni Smit, dat in de handen van keeper Goesten belandde.

Meer informatie over Heerjansdam? Klik dan hier.
Of lees hier een ander artikel over Heerjansdam.