VV-Papendrecht

PAPENDRECHT – Een Papendrechtse delegatie zal op dinsdag 7 april afreizen naar Zuid-Afrika. De reis staat in het teken van verbinding en het opzetten van een schoolsportproject. De aanleiding voor dit bezoek is het eerdere bezoek van Cloetesville Highschool aan Papendrecht in september 2019.


Tijdens dit bezoek hebben verschillende gastgezinnen jongeren uit Zuid-Afrika in huis gehad. Gedurende dit verblijf is er een mooie band ontstaan tussen leden en de jongeren van Cloetesville. De delegatie bestaat uit Richard Nardten, Mark Schreurs, Thomas Muilwijk, Faysal Boudihi en Dennis Zaal. Laatstgenoemde is de initiatiefnemer van het project. ”Ik ben al jaren betrokken bij Friends of Stars in their Eyes en ben al vaak in Zuid-Afrika geweest. Het is iedere keer weer aangrijpend om te zien hoe groot de verschillen tussen arm en rijk zijn. Er komt al enkele jaren een groep jongeren uit Zuid-Afrika richting Nederland, maar het wordt nu voor het eerst dat er een delegatie van een Nederlandse amateurclub die kant op gaat voor dit project. Ik ben enorm trots dat Papendrecht die primeur heeft”, vertelt Zaal.

De groep Papendrechters zal samen met Cloetesvile Primary School en Cloetesville High School en de stichting Friends of Stars in their Eyes een programma opzetten, waarbij kinderen kunnen deelnemen aan sportactiviteiten gedurende de zomer- en wintervakanties. Het bezoek aan Cloetesville zal worden afgesloten met een groots voetbaltoernooi. ”Dat moet het hoogtepunt worden, maar het belangrijkste voor ons is dat we iets blijvends achterlaten als we daar weer vertrekken. Het is voor ons onmogelijk om de situatie in Cloetesville te veranderen, maar met ons bezoek willen we de kinderen wel zoveel mogelijk helpen en steunen. De zeventien jongens die in september in Papendrecht zijn geweest zullen in die week ook een belangrijke rol krijgen.”

Klik hier voor meer informatie over VV Papendrecht.
Klik hier voor de volledige krant van de Alblasserwaard.