VV de Fendert

Siem Rijnberg speelt op het middenveld bij VV de Fendert 1. Hij begon op zijn zesde met voetballen bij FSV, wat in 2011 fuseerde met Kaaise Boys waaruit VV de Fendert is ontstaan. Hier mocht Siem in 2013 zijn debuut maken voor het eerste elftal.

De middenvelder speelt al zes jaar in de selectie en is nu voor het vierde jaar bezig bij het eerste. De 24-jarige hoopt dit seizoen op veel speeltijd en wilt van toegevoegde waarde zijn voor het team. “Omdat mijn positie door meerdere personen ingevuld kan worden, hoop ik ten eerste op zo veel mogelijk speelminuten. Als die er dan zijn, moet ik zorgen dat ik mijn kansen pak en een bijdrage lever aan het team. Ten eerste door hard te werken, en als het even meezit hoop ik nog een aantal goals mee te pakken.”

VV de Fendert staat op het moment 13e, maar Siem blijft positief. “Ondanks uitzonderlijk veel blessures en een moeizame start, verwacht ik dat we ons tijdig voor de winterstop herpakken om in ieder geval aan het einde van de competitie uit de gevarenzone te blijven. Wellicht dat er iets meer in zit, maar rechtstreekse handhaving is denk ik de meest realistische doelstelling.”

Afgelopen wedstrijd werd er met 3-0 verloren van VV Den Bommel, een geflatteerde uitslag volgens Siem. “De wedstijd startte met twee gelijk opgaande teams. Toch had we na een aantal minuten al het betere van het spel, en creëerde de meeste kansen. Omdat deze niet werden benut, en Den Bommel hierin wel effectief was, gingen we met een 1-0 achterstand de rust in. De tweede helft startte we erg fel en hielden de eerste 20 minuten goed druk op de verdediging van Den Bommel. Hieruit volgde dan ook de gelijkmaker, welke helaas door buitenspel werd afgekeurd. Vanwege de hogedruk van ons ontstonden er ruimtes achterin waar Den Bommel optimaal van profiteerde door in het laatste kwartier uit te lopen naar 2-0 en 3-0.”

Vanaf de kant van VV de Fendert was Niels de Ruiter uitgeroepen tot man of the match.
“In verband met de vele blessures waar we momenteel mee kampen startte hij als buitenspeler op de linksback positie. Dit vulde hij al goed in, door verdedigend zijn mannetje te staat, maar zeker aanvallend zijn steentje goed bij te dragen met gevaarlijke acties over de flank. Toen hij de tweede helft op zijn vertrouwde positie ging spelen, merkten we dat we hier allemaal profijt van hadden. Hij zorgde met zijn acties voor veel gevaar voorin en kwam zelfs tot de aansluitingstreffer die helaas werd afgekeurd.”

Volgende wedstrijd komt Tholense Boys op bezoek en hoopt Siem de eerste overwinning binnen te halen. “We snakken naar onze eerste overwinning, en we hebben er alle vertrouwen in dat dat zaterdag tegen Tholense Boys zal gaan gebeuren. Wedstrijden tussen de Fendert en Tholense Boys zijn altijd vermakelijke en spannende wedstrijden, met hopelijk zaterdag 2-1 overwinning voor Fendert!