De Opstelling: De verdedigende middenvelder

De 32-jarige Stefan Zopfi is bezig aan zijn achtste jaar bij SV Capelle. Op zijn vijfde begon hij met voetballen bij NEO, daar werd hij gesout door Willem II waar Zopfi twee jaar voetbalde. Daarna verkastte hij voor vier jaar naar de jeugd van RKC. Toen ook dit op een doodspoor eindigde kwam DESK op zijn pad. Bij DESK is Zopfi uiteindelijk op zijn 19gedebuteerd, om na tien jaar te vertrekken naar zijn huidige club, SV Capelle.

De verdedigende middenvelder is één van de oudste van het team en wilt met zijn ervaring zijn teamgenoten helpen. “Ik wil de jongere gasten helpen en veel bij leren, daarnaast wil ik belangrijk zijn voor het team. Dit hoop ik binnen en buiten het veld te doen. Daarnaast zie ik ons in het linker rijtje eindigen. We hebben een goede mix binnen het team met een paar oudere en jongere spelers en die willen allemaal voor elkaar werken.”

SV Capelle ontving afgelopen weekend BZC’14, het spannende duel eindigde uiteindelijk in een 3-3 gelijkspel. “We begonnen goed en kwamen snel op een 2-0 voorsprong. Daarna zakte het wat in en door twee persoonlijke fouten werd het 2-2. Ze kwamen zelfs op een 2-3 voorsprong door een vrije trap goed binnen te schieten. Toen kreeg daar bovenop onze aanvoerder rood vanwege hands. Daarna hebben we als team gevochten en scoorde onze keeper de 3-3 uit een corner.”

Zopfi vond Ate Zijlmans de man of the match van deze wedstrijd. “Zijlmans was overal te vinden op het veld. Hij had veel dreiging naar voren en hielp ook mee met verdedigen. Hij was één van de velen die keihard vocht voor het team. Daarom was hij ook in mijn ogen de beste man op het veld.”

Volgende tegenstander voor SV Capelle is GVV uit Gameren. Een bekende tegenstander voor Zopfi. “Uit tegen GVV hebben we het altijd lastig, maar ik zie ons wel met de drie punten op zak terugkeren naar Capelle. Ik gok op een 0-2 overwinning.”

De wedstrijd uit de derde klasse D zal zaterdag 23 november plaatsvinden op sportpark Maartenshof. Scheidsrechter R. Metsemakers zal de wedstrijd om 14:30 starten.

Foto: Gijs van Tuijl
Lees hier een ander artikel over de voorbeschouwing met Melvin Smits van The White Boys.