NEO'25

Laurens Bogers speelt al zijn hele leven voor NEO’25. Bogers begon op zijn zevende met voetballen en heeft alle jeugdelftallen doorlopen bij de club uit Waalwijk. Zodoende mocht de centrale verdediger op 16-jarige leeftijd zijn eerste minuten maken voor het eerste elftal.

De 21-jarige Bogers mag nu al vijf seizoenen uitkomen voor NEO’25 en hoopt zich dit seizoen verder te ontwikkelen. “Ik hoop dit seizoen van toegevoegde waarde te zijn voor het team, zowel met mijn verdedigende taken als met mijn koppend vermogen bij standaardsituaties. Ondanks de tegenvallende resultaten in de eerste periode hoop ik dat we in het resterende deel van het seizoen een periode weten te pakken. Na hier een paar keer dichtbij te zijn geweest afgelopen jaren, zou het toch wel heel mooi zijn als we dit een keer kunnen bereiken.”

Met het team hoopt Bogers te eindigen in de top vier. “Op dit moment staan we op een achtste positie in de ranglijst, maar ik denk zeker dat we naar boven kunnen kijken. Het zit nu allemaal nog dicht op elkaar, dus we zullen komende wedstrijden punten moeten gaan pakken om met een goede uitgangspositie de winterstop in te gaan. In de afgelopen vier wedstrijden hebben we meer punten verspild dan nodig was en te makkelijk goals weggegeven. Dit kan en moet beter! Met de juiste inzet en beleving ben ik ervan overtuigd dat we voor een plekje in de top vier kunnen gaan en misschien zelfs nog een periode kunnen pakken.”

Afgelopen zaterdag werden er goede zakengedaan tegen Haaften, want NEO’25 wist met 3-1 te winnen. “We begonnen goed aan de wedstrijd en namen het initiatief in eigen hand. Haaften kwam tot weinig kansen en we speelden ons meermaals door hun verdediging heen. Echter, lieten we ons na een tijdje meeslepen in het tempo van Haaften. De wedstrijd werd weer tot leven gewekt door een pareltje van onze captain Jesse Trapman. Een mooi schot van buiten het 16-meter gebied in de linkerbovenhoek. Nog geen 5 minuten later kopte Mitch Soffner de bal in de goal vanuit een standaardsituatie.”

Na de warme thee was het een heel ander spelbeeld, want Haaften kwam beter in de wedstrijd. “We werden verrast door een snelle tegengoal van Haaften, waardoor het weer een wedstrijd werd. De ruimtes tussen de linies werden te groot en we lieten ons te snel terugdringen op eigen helft. Gelukkig kwam Scott Blankestijn net voor tijd met de bevrijdende 3-1. Voor ons een overwinning die we hard nodig hadden na de teleurstellende resultaten van de afgelopen weken.”

Bogers was zeer te spreken over Niels Hamers, die werd uitgeroepen tot man of the match. “Ik vond Niels Hamers deze wedstrijd de beste man op het veld. Hij speelde op een iets andere positie dan normaal (centrale verdediger in plaats van op het middenveld), maar deze taak vulde hij uitstekend in. Hij was achterin erg belangrijk met zijn tackles en haalde veel ballen weg. Ook in de opbouw speelde hij verzorgd en heeft hij weinig fouten gemaakt.

Eerstvolgende wedstrijd voor NEO’25 wordt uit gespeeld tegen Zwaluwe. Beiden teams hebben tien punten weten te behalen na acht wedstrijden, het belooft dus een spannende wedstrijd te worden. Voor Bogers is het een onbekende tegenstander, maar denkt toch aan een 1-2 overwinning. “Ik heb zelf nog nooit tegenover deze club gestaan, maar gezien het feit dat ze pas twee wedstrijden hebben verloren, denk ik dat we onze borst nat kunnen maken. Ik voorspel een lastige wedstrijd waarin we als team moeten strijden om de nodige drie punten over de streep te trekken.”

Lees hier een ander artikel over de voorbeschouwing met Niels Hamers van NEO’25.
Meer informatie over NEO’25? Klik hier.