MOC'17

Kevin van Andel (27) speelt als laatste man voor MOC’17. Hij begon met voetballen op zijn tiende bij Klundert. Hier mocht hij op zijn 17ezijn debuut maken voor het eerste elftal. Na zes jaar wou Kevin het hogerop gaan zoeken op de zondag, waardoor hij bij RBC Roosendaal ging voetballen. Bij RBC voetbalde hij drie jaar en werd in één jaar als aanvaller zelfs 3in het zilverenschoen klassement. Daarna vertrok de verdediger naar MOC’17 en is bezig aan zijn tweede jaar.

Tegenwoordig speelt Kevin als verdediger, vanwege blessures en het verdwijnen van het plezier voor het spelletje als aanvaller. Dit laatste pakte goed uit, want hij heeft het plezier in het spelletje weer gevonden en gaat er dit jaar weer vol tegenaan bij MOC17. “Ik hoop dat we een periode kunnen pakken en lekker bij de eerste vijf kunnen meedraaien. Vorig jaar hebben we helaas een teleurstellend seizoen gedraaid, maar voor MOC’17 zou het mooi zijn om dit jaar een periode te pakken. Ik denk dat plek vijf of zes met deze selectie haalbaar is. Aangezien we een leuke jonge groep hebben, iedereen is fit en het is een grote groep dus genoeg concurrentie. Daarnaast is er een goede sfeer in het team en er is een nieuwe goede trainer.”

Afgelopen weekend werd er thuis met 1-2 verloren van HVV’24. “We begonnen de wedstrijd sterk, want we namen het initiatief meteen vanaf de eerste minuut. We scoorden ook al binnen 15 minuten. Tot de 30steminuut hadden we nog geen druk van HVV’24 gehad. Daarna werden ze sterker en gebruikte ze de sterkte spits steeds vaker. Net voor rust maakte ze ook gelijk door een snelle ingooi naar hun spits die sterk aan de bal bleef en goed teruglegde op de zestien. Helaas viel na de rust de 1-2, door een fout van mezelf (ik gleed onderuit.) Waardoor we niet meer door het blok van HVV’24 heen kwamen en ze dus de drie punten mee namen naar Hulst. Toch was ik blij dat we Colin Janse op goal hadden staan, want die was in mijn ogen de man van de wedstrijd. Hij hield ons lang in de wedstrijd door zijn goede reddingen.”

Volgende week mag MOC’17 op bezoek komen bij DSE. Tussen beiden ploegen zitten twee punten, waardoor het een spannende pot belooft te worden. “Een onbekende tegenstander, ze zijn nieuw in de derde klasse. Ik denk zelf dat het een vecht ploeg is en voor elk punt wilt gaan in de derde klasse. Het zal zeker een zware kluif worden, maar met onze kwaliteiten hopen we dit dus over de streep heen te trekken.”

De wedstrijd tussen DSE en MOC’17 vindt plaats op Sportpark Hoge Neerstraat. Deze zal geleid worden door scheidsrechter J.W.J. Swaanen die om 14:30 het balletje laat rollen.