RFC

Kevin Toorians mag dit seizoen voor het eerst aansluiten bij de selectie van RFC. De rechtsback begon op zijn achtste met voetballen bij Veerse Boys en mocht hier ook zijn debuut maken op 16-jarige leeftijd voor het eerste elftal. Daarna vertrok hij naar RFC om in de JO19-1 te spelen, wel mocht hij al meerdere keren aansluiten bij het eerste elftal.

De 19-jarige verdediger wilt dit jaar een basisplaats verdienen, zodat hij met RFC kan strijden om een plekje in de top drie. “Mijn persoonlijke doelen dit jaar is het veroveren van een plekje in de basis en deze plek dan vasthouden. Daarbij hoop ik verdedigend belangrijk te zijn voor het team. Zo wil ik mezelf meer ontwikkelen als voetballende rechtsachter om zo mijn steentje bij te dragen.”

Het elftal van RFC beschikt over veel kwaliteit, waardoor Toorians oogt op een hoge eindklassering. “Kijkend naar de ploeg, denk ik dat we zeker in de top drie van de vierde klasse kunnen eindigen. We hebben nu natuurlijk veel afwezigen, maar kunnen na de winterstop weer beschikken over een meer compleet elftal. Om zo de weg naar boven in te slaan.”

Afgelopen wedstrijd kwam koploper SCO op bezoek bij de mannen uit Raamsdonksveer.
“Over de gehele wedstrijd gezien hebben we terecht verloren, echter waren we zeker in de eerste helft met vlagen beter. We hadden de wedstrijd in onze hand, maar jammer genoeg kregen we twee vroege tegengoals. Na de rust viel er nog een tegendoelpunt via de kluts, waardoor de aansluiting vinden steeds lastiger werd tegen een goed voetballend SCO. De 2-5 uitslag is dan ook terecht, misschien wel een beetje geflatteerd.”

Toorians riep Jurrian Bakker uit tot man of the match. “Jurrian speelde deze wedstrijd zijn tegenstander ouderwets zoek, met acties over de flanken en speelde hierdoor een erg sterke wedstrijd met veel dreiging naar voren. Jurrian bracht andere spelers in dreigende posities en was hierdoor belangrijk voor het team.”

Het elftal van trainer Mo Duzgun kan zich de volgende wedstrijd herpakken tegen Willem II.
“Ik denk dat we van Willem II zeker moeten en kunnen winnen. Hierdoor kunnen we weer aansluiten aan de subtop en dat is wat we willen. Wanneer we de strijd van de afgelopen weken vasthouden en ons spelletje spelen zoals we dat kunnen slepen we de wedstrijd naar ons toe. Ik gok op een 1-3 overwinning.”

De wedstrijd uit de vierde klasse E, zal plaatsvinden op sportpark Noorderpark. Scheidsrechter van dienst A. Karacelik zal de bal om 14:30 laten rollen op zaterdag 23 november.

Meer informatie over RFC? Klik hier.
Of lees hier een ander artikel over RFC.