VV Seolto

Bij Jip van der Lely is de clubliefde voor VV Seolto er met de paplepel ingegoten, want zijn opa was altijd betrokken geweest bij de club als speler en trainer. De linksback begon op zijn negende met voetbal bij Seolto en heeft daarna nooit meer de club verlaten. Op zijn 18mocht van der Lely debuteren voor het vlaggenschip. Dit gebeurde op 28 oktober 2012 in de derbywedstrijd tegen DHV die eindigde in 0-0.

Op dit moment staat VV Seolto op de laatste plaats, maar de 24-jarige van der Lely is niet van plan hier te eindigen. “Het doel is uiteraard om als team onszelf te handhaven in deze competitie. Als we als team het spel dat we op trainingen laten zien, in praktijk weten te brengen, vallen er nog genoeg punten te behalen. Persoonlijk ben ik aanvallend ingesteld en zou ik dit ook meer willen laten zien tijdens de wedstrijden. Relaterend aan de voorbeschouwing van teamgenoot Dylan Konings een aantal weken geleden, en de doelen die hierbij zijn gesteld (25 goals maken), is er tenslotte iemand die de assists moet gaan geven!”

Van der Lely oogt op een 13plaats aan het eind van het seizoen. “Ondanks de achterstand in punten (10 inmiddels) geloof ik in een goede afloop. De sfeer onderling blijft goed ondanks de tegenslagen, hierdoor heerst het gevoel dat we zeker meer kunnen bereiken met de groep dan wat we nu laten zien. Het is dit jaar ook heel belangrijk om bij elkaar te blijven ondanks de tegenvallende resultaten.”

Afgelopen weekend verloor VV Seolto van de Jonge Spartaan met ruime cijfers. Op bezoek in Middelharnis verloor VV Seolto haar tiende duel op rij. De aanvallers van Seolto wisten het net niet te vinden, ook niet toen er een penalty werd toegekend. Eindstand: 4-0 voor de Jonge Spartaan.

Aankomend weekend speelt VV Seolto haar laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Kogelvangers.
Het wordt volgens van der Lely een smaakmakende derby. “Als underdog in deze competitie blijven we als team proberen en geloven om dit op zaterdagen om te zetten in punten. Ondanks dat de vorige wedstrijden verloren zijn gegaan, vind ik de uitslagen geflatteerd. Elke wedstrijd is er weer geloof en zijn er weer momenten die we tot op heden nét niet onze kant op weten te keren. Aanstaande zaterdag zullen deze momenten ook zeker weer komen. Er is geen betere tegenstander om dit in praktijk te brengen dan tegen de ‘Bullet catchers’. Daarnaast hebben we nog wel een appeltje met de Kogelvangers te schillen, hierbij relateer ik naar de beladen thuiswedstrijd van een aantal seizoenen terug. Gelukkig hebben we nu een trainer die zich tijdens de wedstrijd niet laat horen en op zijn stoel blijft zitten…”

Zaterdag 14 december om 14:00 zal er afgetrapt worden op sportpark de Meeren. Scheidsrechter A.J.A. Simonse zal de derby tussen VV Seolto en Kogelvangers in goede banen leiden.

Meer informatie over VV Seolto vindt u hier.
Of lees hier een ander artikel over VV Seolto.