RFC

Op het middenveld van RFC speelt de 22-jarige Jeffrey Leemans. Hij begon op zijn vierde met voetballen bij RFC, toenmalig nog Good Luck genaamd. Hier heeft Leemans de gehele jeugdopleiding met succes doorlopen, want hij mocht op zijn 16e zijn debuut maken voor het eerste elftal.

De centrale middenvelder mag dit jaar beginnen aan zijn vierde seizoen in de selectie en hoopt samen met het team op nacompetitie. “Met de kwaliteiten binnen ons team moeten we zeker bij de bovenste vier ploegen eindigen om zo mee te doen met promotievoetbal. Zelf wil ik een vaste basisspeler blijven gedurende het seizoen en ik wil belangrijker worden voor het team door onze aanvallers vaker voor de keeper te zetten.”

De mannen uit Raamsdonksveer speelde afgelopen zaterdag gelijk op bezoek bij Berkdijk. Leemans vond het een slordige wedstrijd, waar meer in had gezeten. “We kwamen op een 0-2 voorsprong, omdat Ayhan Uslu twee keer het net liet bollen. Daarna zakte we als een kaartenhuis in elkaar en kregen we voor rust (in mijn ogen) een makkelijk gegeven strafschop tegen. Zo was de stand tijdens de thee 1-2 in ons voordeel. Na de rust waren we nog niet helemaal wakker, want na een paar minuten was het al 3-2. Gelukkig kwamen we 20 minuten voortijd nog op 3-3 door een goed doelpunt van Jeffrey Pruijssers. Ik vond Roy Mulder trouwens man of the match, hij stond voor het eerst centraal achterin en stond daar aardig zijn mannetje.”

Helaas werd de wedstrijd tussen Berkdijk en RFC gestaakt, waardoor de overige minuten waarschijnlijk op een ander tijdstip worden uitgespeeld. “Tien minuten voor tijd kreegn Ayhan Uslu zijn tweede gele kaart voor praten tegen de scheids en kon hij zich helaas niet beheersen, waardoor de scheids zich dusdanig bedreigd voelde en besloot de wedstrijd te staken.”

Aankomend weekend staat de volgende wedstrijd op het programma voor RFC tegen koploper SCO. “Ik hoop op een nipte 3-2 overwinning voor ons. Het zal een lastige wedstrijd worden, maar wedstrijden tegen de ploegen bovenin liggen ons wel. Met de inzet die we de laatste twee Thuiswedstrijden hebben laten zien moet de overwinning zeker haalbaar zijn. Als we deze wedstrijd winnen sluiten we weer aan bij de bovenste ploegen.”

De wedstrijd tussen RFC en SCO vind plaats op het Gemeentelijk Sportpark in Raamsdonksveer en zal beginnen om 14:30 op zaterdag 16 novemeber.

Meer informatie over RFC vindt u hier terug.
Of lees hier een ander artikel over RFC met Jeffrey Pruijssers.