Floris Wouters begon op zijn vijfde met voetballen bij VV ONI. Door zijn talent mocht hij vanaf zijn 9bij RKC Waalwijk komen voetballen. Nadat Wouters in de O19 terechtkwam en voor het beloften elftal mocht uitkomen, stapte hij over naar het amateurvoetbal. De middenvelder kwam terecht bij VV Dongen, waar hij op zijn 19debuteerde voor het eerste elftal. Na een periode van acht jaar bij Dongen keerde hij vorig seizoen weer terug bij VV ONI, de club waar het allemaal is begonnen.

De 28-jarige Wouters heeft samen met VV ONI dit seizoen maar één doel en dat is promoveren. “Dit seizoen hebben we weer een erg sterk team staan en ik denk dat de eerste periode heeft aangetoond dat we dit jaar weer voor de titel moeten gaan. Het doel voor dit seizoen is daarom ook promoveren. Het mooist zou zijn dit weer met het kampioenschap te behalen. Het seizoen is nog lang, maar als we niet te veel tegenslagen (blessures, schorsingen etc.) krijgen, is het niet onmogelijk om wederom de titel te pakken! Zelf hoop ik hier weer een waardevolle bijdrage aan te kunnen leveren.”

VV ONI ontving afgelopen wedstrijd TSVV Merlijn en maakte duidelijk dat er niks te halen viel. “Vorig seizoen was TSVV Merlijn lange tijd onze enige concurrent voor de titel en hebben we het kampioenschap in de onderlinge wedstrijden beslist. Merlijn had toen een sterk elftal en dit zorgde ook voor mooie en spannende affiches. Afgelopen zaterdag waren ze kwalitatief een stuk minder en wij zijn ten opzichte van vorig seizoen als team weer sterker geworden. De wedstrijd was al snel beslist en uiteindelijk resulteerde dit krachtsverschil in een 11-2 overwinning voor ons. In de tweede helft hadden we een slordige periode waarin we 2 onnodige tegengoals incasseerden. Uiteindelijk was het een goede overwinning voor ONI en deden we zeer goede zaken voor de eerste periode.”

Voor Wouters was de Man of the match Jaap van der Waarden. “Afgelopen wedstrijd kwamen meerdere spelers in aanmerking voor de titel Man of the Match. Yessie Gire (hattrick) Sander de Bont (vier goals) en Jaap (twee goals) hadden allemaal een groot aandeel in de overwinning. Toch vind ik Jaap Man of the Match omdat hij sterk speelde en erg belangrijk voor ons is met zijn scorend vermogen en power.”

Aanstaande zaterdag kan VV ONI de eerste periodetitel binnen slepen, alleen moet er dan wel gewonnen worden tegen VV Haaften. “Haaften is momenteel hekkensluiter in de competitie en voor ons is het zaak om weer een goede wedstrijd op de mat te leggen. Het wordt weer een keer tijd om de nul te houden, want ik vind dat we dit seizoen nog wel te makkelijk doelpunten weggeven. Als wij ons eigen niveau halen moet het geen probleem zijn om 3 punten uit te lopen op de concurrentie. Ik voorspel een 0-5 overwinning.”

Meer informatie over VV ONI kan u hier terugvinden op hun website.
Of lees hier een ander artikel over de voorbeschouwing met Dylan Roovers van VV DESK.