VV DSE

Fleur Bos speelt sinds dit seizoen voor de dames van VV DSE 1 in de hoofdklasse. Ze begon met voetballen bij Unitas’30 in Etten-Leur toen ze 11 jaar oud was. Bos startte in de MO13-1 en heeft uiteindelijk zeven jaar bij de meisjes en dames van Unitas’30 mogen voetballen. Waarvan twee jaar in de dames 1 op 16-jarige leeftijd. De aanvalster maakte afgelopen seizoen de overstap naar VV DSE.

In de hoofdklasse heeft de rechtsbuiten, die ook als spits kan functioneren, het goed naar haar zin en hoopt veel te leren dit jaar. “Mijn persoonlijke doel dit seizoen is dat ik zoveel mogelijk leer op de posities waar ik speel en dat ik mijn scorend vermogen verbeter. Als team zou ik graag handhaving willen bereiken en ik weet zeker dat we dit kunnen. Als dat lukt denk ik dat wij een hele goede middenmoter kunnen zijn en kunnen strijden om de zesde plaats. Op dit moment ligt het qua punten dichtbij bij elkaar, waardoor er nog van alles kan gebeuren.”

Afgelopen wedstrijd wisten de dames van VV DSE net aan de overwinning binnen te slepen tegen de dames SC Buitenveldert. “Het was een belangrijke wedstrijd voor beiden ploegen om van die hatelijke 12eplaats weg te komen. Aan het begin hadden we grip op de wedstrijd, maar we creëerden weinig. Door een snelle counter van Buitenveldert werd het 1-0. Gelukkig maakten we al snel de 1-1, maar helaas had Buitenveldert hier een antwoord op door voor rust nog de 2-1 te scoren.

Na rust kwam VV DSE sterk voor de dag en combineerden beter. “We hielden meer rust, maar we verloren nog steeds de duels doordat we te gretig waren. In de tweede helft ging het verder gelijk op, door een corner kopte een speelster van Buitenveldert ongelukkig in haar eigen goal zodat het 2-2 werd. Wederom scoorde we in 85eminuut weer een corner, maar nu via het hoofd van Hebe. Na de 3-2 moesten we onze concentratie er nog wel bij houden, maar gelukkig hebben we deze wedstrijd nog alles kunnen geven en onze eerste overwinning binnen kunnen slepen! Na deze overwinning hebben we een klein feestje gevierd in de bus.”

Hebe Delcroix werd uitgeroepen tot women of the match, waar Fleur Bos zich zeker in kon vinden. “Hebe kopte de 2-3 binnen met een mooie bal in de kruising. Daarnaast heeft ze deze wedstrijd een hele goede voetballende wedstrijd neergezet en samen met het middenveld het spel wat meer tot rust kunnen brengen.”

De eerst volgende ontmoeting zal op sportpark De Roosberg plaatsvinden tegen Bavel.
Een belangrijke wedstrijd voor VV DSE om aansluiting te vinden bij de middenmoot. “Zelf heb ik nog niet tegen Bavel gevoetbald dus weet niet hoe ze spelen. Wel heb ik uit gesprekken met andere meiden uit mijn team gehoord dat het altijd lastig is tegen Bavel en het vaak gelijk op gaat. Ondanks dat heb ik er vertrouwen in dat wij met dit team een 0-2 overwinning kunnen neerzetten.”

De wedstrijd uit de Hoofdklasse B tussen Bavel en VV DSE zal aankomende zondag om 14:30 plaatsvinden.

Meer informatie over VV DSE vindt u hier.
Of lees hier nog een artikel over VV DSE.