Seolto

Dylan Konings mag dit seizoen voor zijn derde jaar aansluiten bij de selectie. De centrale middenvelder speelde ook in de jeugd van Seolto vanaf zijn vierde tot en met de O15. Daarna verkaste Konings voor één jaar naar VV de Fendert om weer terug te keren bij Seolto. Tijdens het laatste jaar van zijn jeugd speelde Konings bij Virtus, aangezien Seolto niet beschikte over een O19. Wederom keerde Konings terug omdat zijn hart bij Seolto ligt.

De 21-jarige middenvelder mocht op zijn 16edebuteren voor het eerste elftal, maar zit er pas vanaf zijn 18eofficieel bij. Dit seizoen wilt Konings veel spelen en zorgen voor handhaving met het team. “Persoonlijk wil ik bereiken dat ik elke wedstrijd kan spelen dit seizoen. Voorgaande seizoenen ben ik vaak geblesseerd geraakt en dit seizoen wil ik graag fit blijven. Een ander persoonlijk doel voor mij is, net als voor alle andere spelers van onze selectie, om ervoor te zorgen dat we volgens seizoen nog steeds in de derde klasse spelen. Verder wil ik persoonlijk natuurlijk 25 goals scoren, maar dat lijkt me niet helemaal haalbaar dit seizoen.”

Het voorspellen van de ranglijst aan het eind van het seizoen vindt Konings lastig. “Wij staan momenteel stijf onderaan met nul punten, maar ik ga ervan uit dat er op korte termijn punten gepakt gaan worden, waardoor we weer plekken gaan stijgen op de ranglijst. Ik denk als wij een positieve reeks kunnen gaan neerzetten dat we nog wel boven de streep kunnen komen en dus nacompetitie ontlopen. Maar het eerste doel is om van de laatste plek af te komen en vanuit daar zien we het verder wel.”

VV Seolto kwam afgelopen weekend op bezoek bij t. De wedstrijd ging met 4-1 verloren, maar Konings merkt dat er stappen zijn gemaakt met het team. “Ik voel dat we steeds dichter bij een resultaat aan het komen zijn. Dit begon vorige week uit tegen Tholense boys al, ook verloor je deze met 4-0. Tegen Prinsenland werd duidelijk dat we het veel tegenstanders in deze competitie moeilijk kunnen maken, zolang we gedisciplineerd spelen. Een goed voorbeeld hiervan is de eerste helft die wij gespeeld hebben. De eerste helft hebben we de ruimtes heel klein gehouden en ervoor gezorgd dat Prinsenland nauwelijks grote kansen heeft kunnen creëren. En wij hoopten op de uitbraken. Dit gebeurde dan ook meerdere keren. Uit één van deze uitbraken werden we trefzeker (!). Een heerlijk gevoel na zo lange tijd niet op het scorebord te hebben staan. We gingen dus ook met een 0-1 voorsprong de rust in.

Na rust viel alle discipline weg en liep Prinsenland eroverheen. “De tweede helft kregen we binnen vijf minuten een wereldgoal tegen. Waardoor we ontregelt raakten en te graag weer naar voren wilden om weer op voorsprong te komen. De ruimtes werden hierdoor te groot. Dit was ideaal voor Prinsenland met hun bloedsnelle aanvallers. Omdat de ruimtes zo groot werden, was het onvermijdelijk dat zij zouden scoren. Dit heeft tot een 4-1 nederlaag uiteindelijk geleid.”

Aankomende wedstrijd kan Seolto zich herpakken tegen Den Bommel. Konings voorspelt een 2-1 overwinning als er met discipline wordt gespeeld. “Aanstaande zaterdag moeten we tegen Den Bommel. We hebben ondanks de nederlaag tegen Prinsenland een goed gevoel over gehouden aan de manier waarop we de eerste helft van de wedstrijd gespeeld hebben. Dit wordt geprobeerd doorgezet te worden aankomende zaterdag tegen Den Bommel. Het wordt weleens tijd dat er punten gepakt gaan worden. Zodat we van die hatelijke nul afkomen. Ik heb er alle vertrouwen in, wanneer we met dezelfde mentaliteit het veld op stappen als afgelopen zaterdag.“

Het affiche tussen Den Bommel en Seolto zal om 14:30 aankomende zaterdag van start gaan. Scheidsrechter van dienst N. Opstraat zal op sportpark De Meeren de wedstrijd in goede banen leiden.

Meer informatie over Seolto vindt u hier terug.
Of lees hier een ander artikel over Seolto.