Dimri-Vogelaar-DBGC

Dimri Vogelaar (26) Speelt bij het eerste elftal van DBGC. De linksback begon op zes jarige leeftijd met voetballen bij SNS. Op een talenten dag bij deze club viel Dimri op, waardoor hij werd gescout door Sparta Rotterdam. Hier speelde Vogelaar van de JO9-1 tot de JO13-2. Hierna heeft hij nog een jaar bij Excelsior Rotterdam gespeeld.

Na zijn tijd bij de professionele clubs ging Dimri naar de Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ). Toen dit jaar afgelopen was besloot Vogelaar om terug te keren naar Flakkee. Hier maakte hij op zestien jarige leeftijd al zijn debuut voor het eerste elftal. Na drie seizoenen hier gespeeld te hebben, vertrok Dimri naar DBGC. Hier speelt Vogelaar inmiddels al aan zijn zevende seizoen bezig.

Wat de doelstelling is van Dimri dit seizoen is duidelijk. “Voor ons is het zaak om ons direct te handhaven in de 2e klasse. Ik merk een verandering qua instelling bij ons na de winterstop. Ik heb het gevoel dat er momenteel meer een team op het veld staat die voor elkaar wil strijden. Voor de winterstop was dit niet het geval. Toen zaten we in een moeilijke periode waar er weinig vertrouwen was. Nu zijn we goed uit de winterstop gekomen, waar we 7 punten uit 3 wedstrijden hebben behaald.” Vogelaar is ervan overtuigd dat DBGC zich direct zal handhaven in de tweede klasse. “Dit gevoel overheerst ook bij heel het team. We zijn goed uit de winterstop gekomen en we hebben allemaal het vertrouwen dat we deze missie gaan voltooien. Uiteindelijk denk ik dat Nieuwenhoorn kampioen gaat worden. Over wie er uiteindelijk nacompetitie gaat spelen en direct degradeert? In ieder geval niet DBGC.” Aldus de overtuigende linksback.

Vorige week speelde DBGC tegen MZC’11. Dimri kijkt positief terug op deze wedstrijd. “Voetballend gezien was het van onze kant geen goede wedstrijd, maar in deze fase van de competitie tellen alleen de punten. We hebben veel wedstrijden goed spel laten zien, waar we uiteindelijk met 0 punten naar huis gingen. Daarom is het fijn dat we deze wedstrijd konden afsluiten met een 1-0 overwinning.” Dit zijn weer belangrijke punten voor het lijfsbehoud van DBGC.

De keuze voor ‘man of the match’ was voor Dimri deze wedstrijd gevallen op Joran Maliepaard. “Joran maakte de enige en winnende goal tegen MZC’11 dus vandaar die keuze. Joran is in de winterstop teruggekomen van VC Vlissingen. Voor ons erg belangrijk dat we naast Jeroen Sep nu ook Joran Maliepaard hebben die makkelijk een doelpunt voor ons kan maken.”

De komende wedstrijd van DBGC is uit tegen Nieuwenhoorn. Dit zal een lastige wedstrijd worden voor de blauwwitte uit Oude-Tongen. Nieuwenhoorn staat namelijk eerste op de ranglijst en wil gaan voor het kampioenschap. “Ik ben ervan overtuigd dat wij resultaat kunnen behalen in en tegen Nieuwenhoorn. We zullen de ruimtes klein moeten houden en daarnaast durven ons spel te laten zien en mee durven te voetballen. Op voorhand ben ik tevreden als we een punt meenemen naar Oude-Tonge.”

De wedstrijd tussen Nieuwenhoorn en DBGC zal plaatsvinden op sportpark Nieuwehoorn, op 15 februari om 14:30. De wedstrijd staat onder leiding van D.A.P.H. Van Helden.

Klik hier voor meer informatie over DBGC.

Voor een ander artikel over DBGC, klik hier.