DBGC-Oude-Tonge

Jacco de Gast (28) was al als kleine jongen begonnen met voetballen. Hij heeft zo over zijn carrière een aardige cv opgebouwd zo heeft hij bij NAC, RBC, VV Dinteloord, VV Kloetinge, VV Prinsenland gespeeld, voordat hij uitkwam voor DBGC. Op zijn zestiende maakte hij zijn debuut voor de ploeg uit Oude-Tonge.  

De centrale verdediger hoopt op handhaving met zijn ploeg in de tweede klasse. Ik verwacht van mezelf dat ik het elftal stuur en opsta in deze moeilijke periode. Dat mogen de jongens ook van mij verwachten, gezien mijn leeftijd, ervaring en kwaliteiten. Uiteindelijk denk ik ook dat we ons zullen handhaven. We moeten realistisch blijven. Er is nog minder dan een halve competitie voor de boeg en al die twaalf duels gaan wij niet winnen. Ik verwacht dat Walcheren direct degradeert en dat Axel, Arnemuiden, Arendskerke en Hellevoetsluis en wij uit gaan maken wie er de nacompetitie in gaat. Uiteindelijk verwacht ik dat wij nog tiende zullen worden, waardoor we er uiteindelijk inblijven.”

Vorige wedstrijd werd er in Walcheren gelijk gespeeld. “Het was voetballend gezien een matige wedstrijd in zijn geheel. We begonnen het eerste kwartier zwak aan het duel en kwamen 1-0 achter. We maakte 1-1 en kregen voor rust twee à drie kansen om op voorsprong te komen. Pal voor rust valt ongelukkig die 2-1 binnen. Na rust beginnen we me een grote kans voor ons, die er niet ingaat. Na zwak ingrijpen bij ons achterin werd het ook nog 3-1. In die fase van de zestigste en zeventigste minuut. We maakte de aansluitingstreffer en later zelfs nog de 3-3. Hierna creëerde we ook nog twee aardige mogelijkheden, maar dit was tevergeefs. Op dit moment zijn we niet in de positie om heel mooi en goed te voetballen. Dat merk je ook, we hebben een relatief onervaren groep die in de hoek waar de klappen vallen zit. Om goed te voetballen heb je vertrouwen nodig en als resultaten uitblijven, blijft dat vertrouwen broos.”

‘Man of the match” dit duel waren volgens de Gast Sonny Noordermeer en Jeroen Sep. “Sonny voor mij vanwege zijn werklust, positiviteit en enthousiasme en ook voetballend onderschat Sonny zichzelf weleens. Hij is een voorbeeld voor velen van ons en ik vind dat hij zich daar sterk in ontwikkeld de laatste weken of zelfs maanden. Ik heb ook tegen hem gezegd dat hij daar een ontzettend belangrijke rol in heeft, om de groep bij elkaar te houden door zijn enthousiasme en drive. Ik probeer daar zelf ook mijn rol in te pakken als ervaren speler en reserve aanvoerder. Jeroen Sep speelt zelden een hele wedstrijd goed, maar toch scoort hij heel vaak en is altijd gevaarlijk. Doelpunten maken is volgens mij een essentieel onderdeel in het voetbal. Hij krijgt veel kritiek, ook weleens van mij, maar ik heb wel respect voor het feit dat hij ieder seizoen tussen de 15-25 goals maakt. Daar zijn er niet veel van en dat moeten we als club koesteren en weleens wat dankbaarder mee omgaan vind ik. Neemt niet weg dat ik vind dat hij mentaal weerbaarder moet worden in sommige situaties, dan is hij nog gevaarlijker.”

Volgende wedstrijd nemen de blauw-witten het op tegen MZC’11 uit Zierikzee. “Ondanks dat we deze wedstrijd enkele spelers missen, waaronder Thijs Tromp en Tim Mackloet, ben ik positief gestemd over deze wedstrijd. Het wordt essentieel dat we dit gebrek aan kwaliteit compenseren met de juiste instelling en geloof. Eerder dit seizoen vond ik ons uit bij MZC’11 de eerste helft beter qua spel. Helaas hadden we weer de deksel op onze neus gekregen.” Jacco is ervan overtuigd dat er gewonnen wordt met 3-1 en dat de punten op sportpark De Koepel.

Op sportpark De Koepel zal het duel uit de tweede klasse E op zaterdag 8 Februari om 14:30 gespeeld worden C.P Felix zal de wedstrijd tussen en MZC’11leiden.

Meer informatie over DBGC vindt u hier terug.
Of lees hier het vorige artikel over DBGC.