SC Gastel

Davey Förster voetbalt bij SC Gastel, de club waar hij ooit begon en nooit is weggeweest. De 23-jarige centrale verdediger van het eerste begon op zijn zesde bij de dorpsclub en heeft zo de gehele jeugd doorlopen. Met succes, want hij mocht op zijn 18zijn debuut maken voor de rood-zwarten.

Förster is op dit moment bezig aan zijn vijfde jaar selectievoetbal en hoopt dit seizoen een mooi jaar neer te zetten bij de club. “Ik heb geen echte persoonlijke doelstelling. Als verdediger wil je graag de nul houden in een wedstrijd en dat gaan we proberen zo vaak mogelijk voor elkaar te krijgen. Zo hoop ik van grote waarde te kunnen zijn voor het team om een top drie eindklassering te behalen. Het wordt lastig, want Terneuzen en RBC hebben beiden laten zien over een goede selectie te beschikken. Toch zou het leuk zijn om een periodetitel in de wacht te kunnen slepen.”

Titelkandidaat RBC kwam afgelopen zondag op bezoek en er werd in een rommelige wedstrijd met 0-1 verloren. “Het was een wedstrijd waarin wij helaas niet hebben laten zien wat we kunnen. Beide kanten speelden niet op het niveau dat ze konden halen. Het zag ernaar uit dat het een 0-0 wedstrijd zou worden, maar toch trok RBC aan het langste eind. We hebben nog wel de kans gehad op de gelijkmaker, maar deze gingen helaas niet in de goal. We mochten blij zijn dat Coert Doomen onder onze lat stond, want door een aantal goede reddingen in zowel de eerste als de tweede helft hield hij ons op de been. Daarom vind ik hem de man of the match.”

SC Gastel mag de volgende wedstrijd op bezoek bij Zundert. Laatstgenoemde is afkomstig uit de tweede klasse en kan bij een overwinning op gelijke hoogte komen met SC Gastel. “Wij willen Zundert op afstand houden, het gat vergroten naar zes punten en de aansluiting behouden met de ploegen bovenin. Ik verwacht een wedstrijd met een hoog tempo, waarbij we uiteindelijk de drie punten over de streep trekken en meenemen naar Oud Gastel. Met een definitieve uitslag van 0-1 in ons voordeel.”

Zondag 3 november zal scheidsrechter P. van Kuijk om 14:30 de wedstrijd van start laten gaan op sportpark de Wildert.