De Opstelling met De linksbuiten

Coen Roksnoer was 18 toen hij debuteerde voor het vlaggenschip van VV Waspik.
Op sportpark Elzenhage begon de linksbuiten op zijn vijfde met voetballen. Zo heeft hij alle jeugdelftallen gezien bij Waspik, om op zijn 18aan te sluiten bij de selectie. Echter bleef een echte doorbraak in het eerste uit. Daarom speelt Roksnoer pas twee jaar vast in het eerste.

De 24-jarige vleugelspeler wilt zelf efficiënter voor de goal zijn en hoopt met het team te strijden voor een plekje in de top drie. “Voor mezelf heb ik een doelstelling opgesteld om minimaal 15 doelpunten te scoren dit seizoen. Met de huidige telling op zeven ben ik aardig op weg. Wel merk ik dat ik nog steeds veel kansen nodig heb om uiteindelijk tot scoren te komen, dit moet dus veel efficiënter. Met het team wil ik minimaal een periodetitel en een plek in de top drie behalen. Daarnaast proberen we natuurlijk ook mee te strijden om het kampioenschap.”

VV Waspik mocht afgelopen zondag op bezoek komen bij VCW. Een zeer moeizame wedstrijd zo vond Roksnoer. “Zeer slecht veld met een tegenstander die ver terugzakte. We hadden het er moeilijk mee om hun speelwijze kapot te spelen. Een vroege treffer werd onterecht afgekeurd, als deze valt krijg je natuurlijk al snel meer ruimte. Dit had natuurlijk de wedstrijd er heel anders uit laten zien. Hiernaast waren we zelf niet zuinig genoeg met balbezit, mede door het veld kwamen we niet aan onze voetballende kwaliteiten toe en werd het meer een fysieke krachtmeting tussen beide. Als laatste hield de keeper van VCW hun goed op de been, een aantal cruciale reddingen zorgde ervoor dat de hoop erin bleef voor de club. Toch wisten we met 0-1 te winnen.”

De beste man op het veld volgens Roksnoer was Lesley Verschuren. “Naast zijn beslissende goal (een penalty die hij zelf had versierd), was hij de meest dreigende man aan onze kant. Zijn acties in deze wedstrijd zorgde voor het meeste gevaar.  Lesley heeft de kwaliteiten om in de kleine ruimtes een snelle actie op te zetten en zo voorbij tegenstanders te flitsen. Dit kwam nu perfect uit.”

De blauw witte kunnen de goede reeks aankomend weekend doorzetten tegen Blauw-Wit’81. Roksnoer denkt dat ze met 1-3 gaan winnen. “Laten we hopen dat het deze keer wel doorgaat en de tenues geen roet in het eten gooien. Ik denk dat het een leuke pot gaat worden met twee teams die beiden willen voetballen. Na de situatie die zich heeft voorgevallen zijn we beide er natuurlijk op gebrand om deze pot binnen te slepen. Als wij onze voetballende kwaliteiten laten spreken ben ik ervan overtuigd dat we zullen winnen.”

De wedstrijd zal plaatsvinden op sportpark De Moer en staat onder leiding van H. Van Bekkum, hij zal om 14:30 de wedstrijd starten.

Meer informatie over VV Waspik vindt u hier terug.
Of lees hier een ander artikel over de voorbeschouwing van Lesley Verschuren van VV Waspik.