De Schutters

Alain Puiman speelt dit seizoen als aanvaller voor VV De Schutters. Puiman begon op zijn tiende met voetballen bij BSC waar, hij na een periode getennist te hebben, op zijn 21ook zijn debuut mocht maken voor het eerste elftal. Daarna verkaste hij naar clubs zoals NSV, De Schutters, DVO’60 en wederom De Schutters.

De 32-jarige Puiman speelt nu al ongeveer negen jaar bij een selectie elftal en wilt met zijn ervaring belangrijk zijn voor het team. “Ik hoop als aanvaller veel goals te maken zodat ik waarde kan toevoegen aan het team. Daarnaast wil ik ook mijn ervaring over brengen op de jongere spelers. Uiteindelijk hoop ik op een plekje in de top vijf, wat zeker moet lukken met dit team dat met de week beter wordt.”

Afgelopen weekend speelde De Schutters gelijk tegen DEVO. Puiman hield er gemengde gevoelens aan over. “We begonnen niet scherp aan de wedstrijd, waardoor we op achterstand kwamen door persoonlijke fouten. Na de rust werden we beter en creëerden we meer kansen, waardoor we zelfs op voorsprong kwamen door twee prachtige goals van Micehal de Wit en Jiri Tak. In de 90min kreeg DEVO een strafschop en werd de uiteindelijke uitslag bepaald, 3-3. Gemengde gevoelens door de wedstrijd de laatste minuut toch weg te geven, maar gezien de gehele 90 minuten, een eerlijke uitslag denk ik.”

Deze wedstrijd was er niet één man of the match, maar er waren er twee in de ogen van Puiman. “Ik vond Marcio Reuvers en Micheal de Wit beiden de beste op het veld. Marcio was weer on fire met een paar goede reddingen en sierlijke duikacties. Michael zorgde voor concentratie op momenten waarbij dat nodig was. Rond de 80eminuut schoot hij een vrije trap van ruim buiten de 16 enorm hard in de kruising.”

De volgende wedstrijd kan De Schutters wel de volledige drie punten bemachtigen tegen RKVV Rimboe. “Zondag wacht Rimboe, de koploper op het moment. Ik verwacht een wedstrijd waarbij twee teams voor de winst gaan. Wij weten dat we voor niemand bang hoeven te zijn. Elke wedstrijd creëren we steeds meer kansen. Achterin staan we verdedigend sterk en kunnen we rekenen op een scherpe keeper. Ik ga uit van een 1-2 overwinning.”

Op zondag 1 december vindt de wedstrijd tussen RKVV Rimboe en De Schutters plaats.
Scheidsrechter T. Apostolovski zal het duel om 14:30 uur laten starten.

Meer informatie over De Schutters vindt u hier terug op hun website.
Of lees hier een ander artikel over De Schutters.