NVS

Matthe van Schelven staat centraal achterin bij NVS. De verdediger begon op vroege leeftijd in de jeugd van OFB uit Ooltgensplaat. Door zijn talent mocht van Schelven zelfs deel uitmaken van de Flakkeese en de Zuid-Hollandse selectie. Daarom koos van Schelven voor een hoger niveau, die hij vond bij RKSV Halsteren. Binnen de senioren heeft de defensieve voetballer meerdere clubs gezien zoals HSC’28, MOC’17 en tegenwoordig NVS.

Vanwege twee zware blessures heeft van Schelven een stap terug moeten maken in de loop van zijn voetbalcarrière. “Door de kruisbandblessures staken mijn linkerlies en hamstring herhaaldelijk, waardoor ik helaas minimaal inzetbaar ben gedurende de afgelopen seizoenen. Maar nu hoop ik dit seizoen flink te herstellen. Zodat ik fysiek in staat zal zijn meer dan drie wedstrijden achter elkaar te voetballen zonder geblesseerd te zijn. Helaas heb ik vorige week weer een liesblessure opgelopen, waardoor ik hoogstwaarschijnlijk weer enkele weken zoet zal zijn.”

NVS staat op dit moment derde en wilt volgens van Schelven hier ook eindigen. “Ik schat Rimboe in als een ploeg die individueel boven de andere ploegen uitsteekt en dan ook om het kampioenschap zal gaan spelen. Wij als NVS zullen in mijn ogen als één van de grootste uitdagers fungeren om hier een stokje voor te steken.”

Afgelopen zondag werden er goede zaken gedaan, door te winnen van concurrent Vogelwaarde. “Op een druilerige zondag met een zwaar veld werd het uiteindelijk een zwaarbevochte overwinning voor ons. Waar we als elftal erg gevaarlijk zijn uit standaardsituaties, maken we vanuit een goed aangesneden vrije trap de 0-1. Naast enkele grote kansen vanuit onze kant is Vogelwaarde met name in de tweede helft enkele keren zeer dichtbij de 1-1. Door enig geluk, veel strijd als team, en door man of the match Jorg de Jong die door enkele fabuleuze reddingen (waar hij zelf af en toe amper weet van had) hebben we de 0-1 over de eindstreep weten te trekken.”

Komend weekend komt DEVO op bezoek om te proberen NVS van een periodetitel af te houden. “Door de overwinning van vorige week doen we nog mee om de periode, evenals DEVO. Wel zijn wij dan naast een eventuele overwinning op koploper DEVO afhankelijk van Rimboe. Het zal er dus om gaan spannen aankomende zondag!

Op sportpark de Danen zal de wedstrijd tussen NVS en DEVO om 14:30 aankomende zondag plaatsvinden. Scheidsrechter T, Apostolovski zal samen met zijn assisten de wedstrijd in goede banen leiden.

Lees hier een ander artikel over de voorbeschouwing met Lesley Suijkerbuijk van RSV.