Tholense Boys

David Nièpce (25) staat al vijf seizoenen onder de lat bij Tholense Boys. De keeper is op zes-jarige leeftijd begonnen met voetballen bij NVS. Pas op zijn 14ebegon hij met keepen, wat een goede keuze bleek te zijn, want hij mocht op zijn 17zijn opwachting maken voor het eerste elftal. Daarna heeft David nog twee jaar voor Lepelstraatse Boys gespeeld en nu is hij de vaste keeper van Tholense Boys.

De keeper wil, na een persoonlijk minder seizoen, dit jaar graag promoveren naar de tweede klasse. “Ik wil vooral weer lekker keepen met plezier en dan komt presteren vanzelf. Toch wil ik met Tholense Boys laten zien dat we thuishoren in de tweede klasse door te promoveren dit seizoen. Hoe maakt niet uit! Via het kampioenschap zou perfect zijn, maar als het via de nacompetitie gebeurt wil ik daar ook wel voor tekenen. We moeten iedere wedstrijd de concentratie hoog hebben, want er zijn meerdere teams die kandidaat zijn voor het kampioenschap.”

Afgelopen wedstrijd werd er thuis tegen Duiveland nog maar net met 1-1 gelijkgespeeld.
“Voor ons was dit een teleurstellend resultaat, omdat we natuurlijk niet winnen en van geluk mogen spreken dat we de 1-1 in de blessuretijd maken. We begonnen de wedstrijd goed, want vooral in het eerste half uur hadden we veel overwicht en een paar kansen. Door een zeldzame fout kwamen we achter, waardoor het nog lastiger werd om door de Duivelandse muur te komen. In de tweede helft hebben we constant geprobeerd om de verdiende gelijkmaker te maken en op 2 momenten na niks meer weg gegeven. De laatste 10 minuten was het pompen of verzuipen en gelukkig viel de verdiende goal alsnog. Auke Bovenberg scoorde de verlossende treffer, waardoor ik hem de man of the match vond.”

Aankomend weekend mag Tholense Boys op bezoek komen bij De Jonge Spartaan. Een bekende tegenstander voor David. “Twee seizoen geleden hebben we in de competitie tegen ze gespeeld en wat ik me kan herinneren is dat het een hele stugge ploeg is met voorin ook het nodige gevaar. Hoe dat nu is vind ik erg moeilijk in te schatten. Uiteindelijk gaan we altijd uit van eigen kracht en moeten we iedere wedstrijd ingaan met de overtuiging deze te winnen. Dat gaan we zaterdag dus zeker weer doen. Als we dat doen gok ik op een 0-3 uitslag.”

Op Sporpark Spartacus zal zaterdag 19 oktober de wedstrijd tussen De Jonge Spartaan en Tholense Boys om 14:30 plaatsvinden. De wedstrijd uit de derde klasse B zal scheidsrechter J. Van Belzen in goede banen leiden.