Berkdijk

Daryll Maasland (26) speelt op het moment als buitenspeler bij het eerste elftal van VV Berkdijk. Hij is begonnen op tien jarige leeftijd bij VV Desk en heeft toen in de O17 de overstap gemaakt naar VV Berkdijk. Hij mocht op 16-jarige leeftijd zijn debuut maken voor het eerste elftal. Een droomdebuut, want hij wist meteen te scoren, waardoor promotie werd behaald.

Na twee uitstapjes naar andere clubs is Daryll afgelopen jaar teruggekeerd bij vv Berkdijk. Nu mag hij met grote ambities beginnen aan zijn tiende seizoen selectievoetbal. “Mijn persoonlijke doel is belangrijk zijn voor de club. Ik weet wat ik te bieden heb al moet ik ook aan mezelf werken, want ik ben persoonlijk geen makkelijke jongen in het veld. Ik geloof in de middenmoot zo rond de vijfde of zesde plaats. Het is nog ver en er moet verandering in komen.

Daryll belooft de mensen die een berkdijk hart hebben, een lach op de gezichten te bezorgen door de punten bij de Kegelaer te houden dit seizoen. “De trainingen die we hebben zijn goed en er zit veel potentie in dit elftal. Nu nog op zondag laten zien en dan kan ik beloven dat er nog veel meer mensen versteld zullen staan met wat Berkdijk dit jaar heeft laten zien in en rondom het veld.Mede door het wegvallen van Alex Maas hadden velen er een hard hoofd in, maar zoals velen zeggen is Berkdijk meer dan voetbal alleen.”

Afgelopen weekend stond VCW uit op het programma. De kans voor Berkdijk om de rug te rechten na de domper van de week ervoor. “Helaas is het niet gelukt om in deze wedstrijd de draai te vinden. We missen momenteel een aantal belangrijke spelers voor het elftal die we in de voorbereiding wel hadden. Daarom was de 4-0 eindstand ook terecht en heeft VCW gewoon verdient gewonnen. Ik vind dat we met het elftal weer moeten geloven in de kwaliteiten waarover het elftal beschikt. Ondanks de vier tegengoals vond ik wel dat onze keeper Davy de beste man van onze kant was. Het is een jonge speler die net bij ons speelt, waardoor het voor hem ook lastig is om er meteen te staan. Toch wist hij ons een aantal keer in de wedstrijd te houden.”

Volgende wedstrijd speelt Berkdijk thuis tegen de huidige nummer twee, RFC. “Het beloofd een lastige thuiswedstrijd te worden, toch heb ik er alle vertrouwen in dat knop omgaat. Hoop dat we kunnen laten zien wat we kunnen tegen RFC. Vaak spelen we goed tegen een betere tegenstander, want dan kunnen wij ons eigen spelletje spelen met veel snelheid voorin. Als dit lukt denk ik aan een 1-0 overwinning voor ons.”