Stan Groenewegen is 28 jaar en voetbalt bij VV Maasdijk. Op zeven jarige leeftijd is hij bij RKVV Westlandia begonnen in de F8. Vervolgens is hij naar de selectie gegaan en heeft hier vanaf de F1 tot de B1 gespeeld. Op 17-jarige leeftijd is de centrale verdediger naar VV Maasdijk vertrokken waar hij sinds zijn 19in de hoofdmacht speelt.

Groenewegen woont ik Rotterdam naast de Kralingse Plas. Een prachtige plek om hard te lopen, maar ook om een balletje te trappen. ‘’Toen de maatregelen het toelieten, speelden we op zaterdag een wedstrijdje twee tegen twee of drie tegen drie. Ook liep ik doordeweeks twee keer hard.’’ Krachttraining thuis heeft hij ook een aantal weken gedaan maar haalde daar niet genoeg voldoening uit.

De selectie van VV Maasdijk heeft een kwaliteitsinjectie gekregen met twee nieuwe aanwinsten, namelijk: Nick van Vliet (Westlandia) en Robin van der Ende (Excelsior Maassluis). ‘’Twee ervaren voetballers die goed bij de cultuur van de club passen.’’ Kevin van den Berg zal de enige speler zijn die de club uitzwaait waardoor bijna heel de selectie intact blijft. Het team zal er komend seizoen kwalitatief dus absoluut op vooruit gaan.

Toen we de centrale verdediger vroegen wat hij dit seizoen hoopt te bereiken met zijn team was zijn reactie: ‘’Daar kan ik een heel verhaal over ophangen, maar we willen promoveren. Of dat direct is of via nacompetitie doet er niet toe. We willen terug naar de derde klasse, waar we thuishoren!’’

Op persoonlijk vlak hoopt Groenewegen allereerst dat de competitie weer van start gaat en dat hij deze ‘gewoon’ kan uitspelen. Hij wil zoveel mogelijk wedstrijden spelen en fit blijven. Na twee gekke seizoenen achter de rug te hebben durft hij geen voorspelling te doen over het aankomend seizoen. ‘’Laten we hopen dat we gewoon onze wedstrijdjes mogen spelen, de kantine en het terras weer geopend kunnen worden en we zo hoog mogelijk op de ranglijst kunnen eindigen.’’

Voor meer artikelen over VV Maasdijk klik hier.
Voor meer informatie over VV Maasdijk klik hier.