VV Papendrecht

VV Papendrecht is de komende dagen de club van de week. Deze week gaat u lezen over het eerste elftal, de club, de historie en waar de kracht van de club ligt. De informatie krijgt u van voorzitter Hans Jonker, leider eerste elftal Marc de Groen en clubicoon Bram Blom.

De club is opgericht op 1 augustus 1920 en ging toen door het leven als PVV. Dit gebeurde door fabrieksarbeiders van machinefabriek en scheepswerf v.d. Schuit. Er werd een bal aangeschaft en de club was daarmee een feit, simpel als dat.

Het eerste succes werd op 1928 binnen gehaald, want VV Papendrecht werd kampioen in de derde klasse van de Dordrechtse Voetbalbond. Daarna wist Papendrecht wederom te promoveren, naar de eerste klasse. Ook in de eerste klasse was de rood-zwarte formatie succesvol, want weer werd er een kampioenschap behaald op 23 april 1933. Dit betekende dat VV Papendrecht uit mocht komen in de vierde klasse van de KNVB.

In de loop van de jaren werden er meerdere succes geboekt. Zo mocht de club voor meerdere periodes spelen op het hoogste amateurvoetbal in Nederland. Toen der tijd (1972) met spelers zoals Arie van der Linden die de eerste speler van Papendrecht was die voor het Nederlands amateurelftal werd uitgenodigd en later bij Feyenoord een contract tekende.

Het eerste elftal van Papendrecht komt op dit moment uit in de eerste klasse C op zaterdag. Nadat er vorig jaar in een promotiewedstrijd tegen NSVV werd gewonnen. De rood zwarte formatie speelt haar thuiswedstrijden op sportpark Slobbengors en op dit moment staat Papendrecht negende in het klassement.

De club bestaat bijna 100 jaar en heeft buiten het eerste elftal om vijf vrouwenteams, veertien pupillenteams, zeven juniorenteams, tien seniorenteams en één G-elftal opgebouwd in de loop der jaren opgebouwd. Naast voetbal biedt VV Papendrecht ook andere activiteiten zoals een soos, feesten en partijen en meer.

Morgen kan u het eerste artikel verwachten met voorzitter Hans Jonker.

Meer informatie over de geschiedenis van VV Papendrecht vindt u hier terug.
Of lees hier een ander artikel over VV Papendrecht.

Bron foto en tekst: VV Papendrecht.