VV Papendrecht

Hans Jonker is voorzitter bij VV Papendrecht is in 1974 lid geworden van de club. Jonker heeft de hele jeugd doorlopen bij Papendrecht tot O19 en heeft nog in het tweede gespeeld.

Jonker is in 1985 het leger gegaan als beroepsmilitair en is door het bestuur destijds uitgeschreven als lid, waar hij niet zo blij mee was. Na jaren niet meer op de club te zijn geweest vroeg zijn zwager om mee te gaan voetballen in het derde elftal. “Via het derde ben ik eigenlijk weer betrokken geraakt bij de club en het bestuur van VV Papendrecht, zo ben ik twee jaar geleden voorzitter geworden.”

Jonker werd officieel benoemd tot voorzitter in juni 2017. ’’Ik deed het eerst nog met veel mensen van het oude bestuur, maar op een gegeven moment in augustus 2017 hebben we besloten om een compleet nieuw bestuur neer te zetten en in november zijn we aan de slag gegaan.’’

Het nieuwe bestuur bracht veel positieve gevolgen met zich mee ‘’Het zat gelukkig allemaal mee, waardoor we grote stappen hebben gemaakt, zo zijn er goede trainers gevonden en financieel zijn we er ook op vooruit gegaan. De penningmeester heeft er heel veel tijd in gestopt om alles weer op een rijtje te krijgen en dat is gelukt, want in twee jaar tijd hebben we ons in de zwarte cijfers weten te nestelen.”

VV Papendrecht kreeg al een mooie badge bij het 90-jarige bestaan en nu bestaat de club al bijna 100 jaar, daarom heeft de jubileumcommissie al wat plannen in gedachten. ‘’Op 1 augustus bestaan we 100 jaar dus er komen veel activiteiten voor jong en oud. Twee jaar geleden zijn we begonnen met de jubileumcommissie en die zijn op dit moment bezig om leuke dingen voor de club te organiseren. Zo is er op 30 juli een oudejaarsnacht, waar ik erg naar uit kijk. Vorige week hadden we een eeuwfeestdiner met een veiling en dat heeft een leuk bedrag opgeleverd. Daarmee gaan we volgend jaar veel leuke dingen organiseren.”

Het eerste elftal van VV Papendrecht staat op dit moment achtste en speelt deze week tegen SV Montfoort. De voorzitter heeft een goed gevoel over de wedstrijd. ‘’Vorige week speelde SV Montfoort tegen Sliedrecht en hebben ze gelijk gespeeld. Ik vind Sliedrecht tot nu toe één van de best voetballende ploegen, dus ik hoop dat we tegen Montfoort gaan winnen met 1-2. Het zou leuk zijn om de overwinning tegen Nieuw-Lekkerland door te zetten.

Lees hier ook het vorige artikel over de club van de week: VV Papendrecht.
Meer informatie vindt u  hier terug op de website van VV Papendrecht.