VV Papendrecht

Bram Blom was 13,5 jaar voorzitter van VV Papendrecht. Blom is bij de club terechtgekomen vanwege zijn zoon die daar begon met voetballen. Zelf heeft Blom in zijn jeugd bij Overmaas en Zwart-wit’28 gevoetbald, want de oud-voorzitter komt uit Rotterdam.

Toen de zoon van Blom bij VV Papendrecht kwam werd hij benoemt tot Leider. “Op papier werd ik leider, maar ik had geen idee wat dat in hield. Nadat ik uitgevogeld had wat het betekent heb ik het een tijd gedaan, daarna werd ik gevraagd als coördinator van de toen nog genaamde D-jeugd. Ik heb deze functie maar kort aangehouden, want ik stroomde al snel door tot jeugdvoorzitter. Op een gegeven moment zocht VV Papendrecht een nieuwe voorzitter en ik zat al 11 jaar in het bestuur, omdat ik de voorzitter van de jeugd was en zo kwamen ze uiteindelijk bij mij terecht. Dat is kort gezegd hoe ik erin ben gerold.”

Blom was 13,5 jaar actief als voorzitter van VV Papendrecht en dat deed hij met veel plezier. “Ik zei dat ik het zou blijven doen zolang ik met plezier de trap afloop op het sportpark Slobbengors en dat heb ik altijd gedaan. Daarnaast wil ik ook graag dingen afronden, ik beug niet voor moeilijke dingen. Ik ben dan ook een hele andere voorzitter geweest dan mijn voorganger, hij was directer en ik ben meer een verbinder. Dat is ook waar ik mijn voldoening uit haal, het samen brengen van mensen via de club.”

In juni 2017 trad Blom af en gaf het stokje door aan Hans Jonker. “In 2017 wouden verschillende mensen de vereniging ombuigen. Kijkend naar de club heb ik gekeken wat beter zou zijn en heb toen in Hans Jonker mijn opvolger gevonden. Hij was zeer enthousiast en kwam met veel nieuwe ideeën. Dan vind ik dat je dit ook de kans moet geven. Toch ben ik wel actief gebleven bij VV Papendrecht, want ik ben nu voorzitter van de Business Club.”

De Business Club was verstoft, maar Blom wist er weer nieuw leven in te blazen. “Er was weinig animo voor de business club, door het terugvallen van voetballend niveau. De club versprong van de zondag hoofdklasse naar de zaterdag vierde klasse in die tijd. In drie jaar tijd zijn ze teruggekeerd naar de tweede klasse op zaterdag. Wat ook weer meer animo met zich meebracht voor de business club. Daarnaast heb ik mensen om me heen gezocht om de business club nieuw leven in te blazen.

Het pakte zeer positief uit, want Blom wist het ledenaantal van de businessclub te laten groeien. “Van de vijf á zes die over waren in de business club zijn het er nu weer 21 á 22. Het Krijgt dus weer vorm. Ik vind dat het niet moet gaan over geld, het moet een leuke avond worden. Daarom sla ik een totaal andere weg in, zoals meer dingen organiseren en er wordt dan niet gepraat over geld. Tuurlijk heb je ze nodig om je club te ondersteunen, maar het moet leuk blijven voor iedereen.”

De kracht van VV Papendrecht ligt volgens Blom bij de saamhorigheid. “We hebben nu ongeveer 800 tot 850 leden en de verbinding is dan van groot belang bij de vereniging. Wat zeker lastig is gekeken naar de maatschappij van tegenwoordig. Het is meer nemen dan geven. Maar ik vind het leuk om mensen bij elkaar te brengen. Zo ga ik ook al jaren met mijn vrouw en een grote groep tijdens de winter- en zomerstop naar het complex om daar gezelligheid te ervaren onder het genot van een hapje en een drankje.”

Blom ging altijd bij alle wedstrijden kijken van Zondag 1 en Zaterdag 1. “Soms was ik gewoon hele weekenden op pad en ik probeer nog steeds alle wedstrijden te zien, echter ging het dit jaar wat moeizamer in verband met mijn verhuizing. Tegenwoordig zit ik tijdens thuiswedstrijden in de radiokamer, een beetje geinen met de mannen.”

Zo hoopt de oud-voorzitter er ook bij te zijn als VV Papendrecht het opneemt tegen SV Montfoort. “Het eerste elftal is gepromoveerd dit jaar, waarbij een groot aantal spelers het eerste klasse niveau voor lange tijd aan en sommige niet. Toch vind ik het al fantastisch dat wij op dit niveau kunnen spelen zonder onze spelers te betalen. Dit jaar zie ik ze graag handhaven en dat gaat goed. Het is een goed team en als ze weer kunnen brengen wat ze op basis van inzet tegen Nieuw-Lekkerland hebben gedaan, dan winnen ze zeker van SV Montfoort en anders wordt het lastig. Ik gok op een kleine 0-1 overwinning, omdat we uitspelen.”

Meer informatie over VV Papendrecht vindt u hier terug.
Of lees hier het vorige artikel over club van de week: VV Papendrecht met Marc de Groen.