ckc-club-van-de-week

Deze week is CKC de club van de week! Daarom gaat u komende dagen artikelen lezen over de club uit Rotterdam. We spreken met de mensen die vaak op de club komen. U kunt interviews verwachten met club icoon Ben Zevenbergen, bestuurslid Elly Noorlander en speler Daan Vogelaar.

VV CKC is een Nederlandse amateurvoetbalclub die werd opgericht in 1928. Het is 89 jaar geleden dat CKC werd opgericht. Er bestond in de omtrek geen voetbalclub. Voor deze tijd bestond wel de voetbalclub “Kralingsche Veer” die ongeveer zes jaar heeft bestaan en in 1920 werd ontbonden. Kort daarop werd de v.v. Victoria opgericht maar ook deze club was ook geen lang leven beschoren.

Op 4 mei 1928 was de geboorte van CKC een feit. De heren A.P. Vuyk, D. Vogelaar Sr, H. Vogelaar en M. vd Adel belegden een vergadering om tot oprichting van een voetbalvereniging te komen. De eerste vergadering werd bijgewoond door 44 mensen en na veel gepraat werd besloten het opnieuw te proberen. Het moest wel anders gaan dan voorheen. De handen moesten nu echt uit de mouwen gestoken worden om te blijven voortbestaan. De eerste regel van het refrein van het “echte” clublied werd niet voor niets: “Wij CKC-ers pakken aan”. Er werd spoedig een bestuur gevormd en H. Th. van Beek ( in 1946 benoemd tot Ere Voorzitter van CKC) werd de eerste voorzitter van CKC.

Inmiddels speelt het eerste elftal van CKC in de vierde klasse op zondag. Voordat het seizoen stop gezet werd, was CKC de nummer zes van de ranglijst. De vereniging heeft zevenentwintig verschillende teams waarvan vijf vrouwen teams.

Wij van Voetbal Journaal wensen u veel lees plezier de komende week!

Klik hier voor meer informatie over CKC.

Voor een ander artikel over CKC, klik hier.