SV-Nieuwdorp

De aankomende dagen is SV Nieuwdorp de club van de week. Daarom gaat u iedere dag een artikel lezen over de club uit Nieuwdorp. U kan interviews verwachten met voorzitter Dingeman Welleman, club icoon Peter de Vos en speler van het eerste elftal Kevin van Iersel.

SV Nieuwdorp is een Nederlandse amateurvoetbalclub uit Nieuwdorp in Zeeland, opgericht in 1941. Het eerste elftal van de club speelt in de derde klasse zaterdag.

De Zeeuwse vereniging telt zes senioren teams, waarvan twee dames elftallen, en speelt op het eigen sportveld in Nieuwdorp. De jeugd speelt sinds 1991/1992 onder de vlag van Lebo/SVN, een samenwerkingsverband tussen VV Lewedorpse Boys en SV Nieuwdorp. Lebo/SVN telt twee juniorenteams en acht pupillenteams en speelt op de sportparken van zowel Lewedorpse Boys als Nieuwdorp.

De club uit Nieuwdorp is een echte gezellige hechte club. Dit blijkt ook uit de gesprekken die wij hebben gehad met Dingeman Welleman, Peter de Vos en Kevin van Iersel. Iedereen is unaniem van mening dat het een gezellige club is.

De club organiseert ook elk jaar het ‘Borsele Sloepoort Cup toernooi’ ook wel het ‘BSC toernooi’ genoemd. Dit toernooi wordt al voor de vierendertigste keer gehouden. Het begon in de jaren tachtig als een toernooi samen met Lewedorpse boys. Toen het begon werd het toernooi gehouden met plaatselijke eerste elftallen aangevuld met eerste divisie clubs. In de jaren negentig was het ‘BSC toernooi’ gegroeid en deden ook verschillende eredivisie clubs mee, bijvoorbeeld: Utrecht, Sparta Rotterdam en RKC. Op dit moment doen de plaatselijke eerste elftallen weer mee aan het toernooi.

Momenteel staat de club op de vierde plek. We blikken deze week ook terug op het seizoen. Ook gaan we het bij de voorbeschouwing hebben over de aankomende wedstrijd. Deze zal worden gespeeld tegen de nummer één van de ranglijst, Luctor Heinkenszand.

Wij van Voetbal journaal wensen u veel lees plezier de komende week!

Klik hier voor meer informatie over de club.
Voor een ander artikel over SV Nieuwdorp, klik hier.